Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΝΔ: Παπακωνσταντίνου ζήτα συγγνώμη!

Ζητούν επίσης να διευκρινίσει η κυβέρνηση πως θα μηδενίσει το έλλειμμα αλλά και να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών  τα στοιχεία που έστειλε στη ΕΕ για το έλλειμμα.

Κατά την τρίτη συνεδρίαση εξέτασης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2011 από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως τα στοιχεία θα ανακοινωθούν από την ευρωστατιστική υπηρεσία Eurostat στις 22 Οκτωβρίου. 

Απένταντι στην επιμονή του κ. Λέγκα να τα δημοσιοποιήσει, τόνισε πως πλέον δεν γίνεται ό,τι συνέβαινε επί ΝΔ, όταν ο υπουργός έδινε εντολές τι θα στείλει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία ήταν απλώς μια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών. «Εμείς δεν είμαστε έτσι. Η Αρχή είναι ανεξάρτητη. Πολλές φορές το υπουργείο δεν ξέρει καν τα επίσημα στοιχεία που στέλνονται».

Σημείωσε ακόμη πως του κάνουν εντύπωση οι «ανησυχίες της ΝΔ για αστοχίες στην εκτέλεση και στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού». Τόνισε, δε, πως όσες φορές αναθεωρήθηκε, έγινε για να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα και συμπλήρωσε πως η ΝΔ ξεκίνησε από «2 και κάτι» και καταλήξαμε στο 14 και «ποιος ξέρει που θα φτάσει».

Απαντώντας στον κ. Σαχινίδη, ο οποίος ζήτησε να κατατεθούν τα συγκεκριμένα μέτρα μηδενισμού του ελλείμματος, οι βουλευτές της ΝΔ επανέλαβαν πως το κόμμα τους «προτείνει άλλο μείγμα πολιτικής: δηλαδή, όχι άλλα περιοριστικά μέτρα, την άμεση λήψη μέτρων τόνωσης της αγοράς, μηδενικού ή ελάχιστου κόστους ώστε να παραχθεί εισόδημα…». Μάλιστα, διένειμαν επίσημη δήλωση στην οποία καταλογίζουν στον υπουργό ότι δεν θέτει το ερώτημα στη σωστή βάση όταν λέει «από πού θα κόψετε;» παρά πρέπει να ρωτήσει «πώς θα τονώσουμε την αγορά» και επισημαίνουν πως τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ για την τόνωση της αγοράς, είναι ύψους 7,2% του ΑΕΠ. Επίσης απευθύνονται στον κ. Παπακωνσταντίνου κατηγορώντας τον ότι «τον τελευταίο καιρό έχει αδυναμία σε ερωτήματα σε λάθος βάση…».

Νωρίτερα, οι βουλευτές της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιάννης Τραγάκης ζήτησαν και πάλι από τον υπουργό Οικονομικών να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, καθώς ουσιαστικά του χρέωσε τις πρωθυπουργικές αναφορές περί διεφθαρμένης χώρας, στις οποίες είχε αρχικά αναφερθεί ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο Κώστας Καραμανλής έως το 2004 έλεγε τον Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής και πεντέμισι χρόνια δεν είχε το ηθικό ανάστημα να ζητήσει συγνώμη. Έθεσε και ψηλά τον πήχη σε ζητήματα διαφάνειας και έλεγε ότι η ΝΔ θα αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας. Το αποτέλεσμα, ενώ πήρατε την Ελλάδα στην 46η θέση, την φτάσατε 40 θέσεις κάτω, δεν είδα τον κ. Καραμανλή να ζητάει συγνώμη» απάντησε ο κ. Σανιχίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου