Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Κάμερον: Το δέμα θα μπορούσε να εκραγεί κατα την πτήση

"Πιστεύουμε ότι ο μηχανισμός είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκραγεί μέσα στο αεροπλάνο", δήλωσε στο BBC o Βρετανός πρωθυπουργός.

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα που ανακαλύφθηκε στην κεντρική Αγγλία μέσα σε εμπορευματικό αεροσκάφος το οποίο αναχωρούσε για τις ΗΠΑ, θα μπορούσε να εκραγεί κατά την πτήση, δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

"Πιστεύουμε ότι ο μηχανισμός είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκραγεί μέσα στο αεροπλάνο", δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC o επικεφαλής της κυβέρνησης από την κατοικία του στο Τσέκερς, κοντά στο Λονδίνο.

"Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πότε ακριβώς αυτό θα συνέβαινε. Δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο ότι θα σημειωνόταν πάνω από το έδαφος της Βρετανίας αλλά βεβαίως δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε", πρόσθεσε ο Κάμερον.

"Μίλησα ήδη με τον πρόεδρο (της Υεμένης 'Αλι Αμπντάλα) Σάχελ και του είπα πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα στην Υεμένη για τη λήψη μέτρων και την καταπολέμηση του καρκίνου της Αλ Κάιντα στην Υεμένη και την Αραβική Χερσόνησο", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου