Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Παπανδρέου βούλιαξε την τηλεθέαση!

'Ενα εκατομμύριο τηλεθεατές λιγότεροι σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα
- Μεγάλη η πτώση στο 10-11
- 'Ενα σκηνικό πρόχειρα στημένο, οι ατέλειες πολλές, οι πρωταγωνιστές αμήχανοι
- Τι δεν ρώτησαν οι δημοσιογράφοι

Το πλατώ που στήθηκε για την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν εμφανώς οργανωμένο στο πόδι και φανέρωνε το εσπευσμένο της απόφασης να εμφανιστεί διακαναλικώς άρον άρον ο κ. Παπανδρέου.

Από το πρώτο δεκάλεπτο ότι ήταν να ειπωθεί είχε ειπωθεί και άρχισαν τα αναμασήματα. Κάποιοι άρχισαν το ζάπινγκ, κάποιοι άλλοι έκλεισαν την τηλεόραση. 

Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι οτι ένα εκατομμύριο τηλεθεατές που την περασμένη Δευτέρα είχαν καθηλωθεί στις τηλεοράσεις τους να δουν ΤΟ ΝΗΣΙ στο MEGA, χθες βράδυ την είχαν στο off.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μεγαλύτερη πτώση στην τηλεθέαση ήταν από τις 10 έως τις 11.
Τα κοινά που γύρισαν την πλάτη είναι κυρίως οι νέοι και οι γυναίκες.

Τι δεν ρώτησαν


Ακόμα αναρωτιούνται πολλοί γιατί ούτε ένας από τους δημοσιογράφους δεν ρώτησε τον πρωθυπουργό όταν απείλησε με εθνικές εκλογές ποιός είναι ο πήχυς. Τι εννοεί αν χάσω. Ποιό είναι το ποσοστό που θα θεωρηθεί απαγορευτικό για να συνεχίσει να κυβερνάει.

Από ένα σημείο και μετά ο χρόνος είχε σταματήσει και επαναλαμβάνονταν τα ίδια κλισέ. Η κάμερα έπιασε πολλούς από τους δημοσιογράφους να κοιτάζουν ανυπόμονα το ρολόι τους.

Πίσω από τον πρωθυπουργό είχε τοποθετηθεί ένα μπλέ τελάρο που έπαιζε το ρόλο του φωτογενούς φόντου.Ο ίδιος επέλεξε μπλε γραβάτα πιθανότατα για συμβολικούς λόγους. Στο πρωθυπουργικό γραφείο κόλλησε ένα μεγάλο τραπέζι για να χωρέσουν μάλλον στριμωχτά οι 7 δημοσιογράφοι.

Στην δεξιά πλευρά του τραπεζιού έμεινε ένας κενός χώρος, τόσο μικρός, που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συντονιστής της συνέντευξης κ. Πεταλωτής, δεν είχε τρόπο να βολέψει τα πόδια του.

Ατέλειες υπάρχουν πάντα στα πλατώ, όμως με κάποιον τρόπο "κρύβονται" από το τηλεοπτικό κοινό.

Χθες τις είδαμε όλες. Τα σκόρπια τηλεοπτικά φώτα, οι κολλητικές ταινίες για τα καλώδια των μικροφώνων, ακόμα και κάποια βαλιτσάκια στο βάθος αριστερα, ήταν όλα "φόρα παρτίδα" ευδιάκριτα στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού.

'Ολο αυτό το σκηνικό δεν βοήθησε κανέναν. Ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τους τηλεθεατές.

Το μοντέλο αποδείχθηκε αποτυχημένο, μακρόσυρτο, βαρετό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου