Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ο άνθρωπος που μας πρότεινε να πουλήσουμε την Ακρόπολη για να ξεχρεώσουμε

Τόσο ο ίδιος όσο και η εφημερίδα στην οποία εργάζεται είχαν ρίξει τόνους λάσπης στην Ελλάδα...

Ο άνθρωπος που έγραφε πριν από εννέα μήνες ότι η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει τα νησιά και την Ακρόπολη για να βγει από την κρίση και να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος ακούει στο όνομα Πάουλ Ροντσχάιμερ, 25 χρονών δημοσιογράφος στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο νεαρός γερμανός δημοσιογράφος που έσταζε χολή για την Ελλάδα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Το Βήμα, όπου αυτή τη φορά φαίνεται να έχει συνετιστεί λίγο περισσότερο και να έχει βγάλει από πάνω του το ύφος Καρδινάλιου, που διέθετε πριν από λίγους μήνες. 

Αυτή τη φορά ο 25χρονος γερμανός βλέπει πολλές αλλαγές στη χώρα μας, λέγοντας πως πριν κάποιους μήνες που είχε έρθει στη χώρα μας για ρεπορτάζ φαινόταν πως ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί την κρίση, καθώς όπως λέει έβλεπε τους νέους ανθρώπους να γλεντούν σε γεμάτα από κόσμο μπουζούκια. 

Τώρα, όπως υποστηρίζει είδε πολλά κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις και διακρίνει στον κόσμο απαισιοδοξία, αλλά επισημαίνει πως κανείς από τους Έλληνες δεν αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία. Μάλιστα, ο Πάουλ Ροντσχάιμερ μας συγκρίνει και με τη Γαλλία, λέγοντας πως όλοι οι Γάλλοι είναι στους δρόμους σε αντίθεση με τους Έλληνες που φαίνεται να μην έχουν άλλο κουράγιο. 

Όπως αποκάλυψε ο Πάουλ Ροντσχάιμερ αυτό που απασχολεί τους Γερμανούς είναι κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει μετά το 2013 τα χρήματα που πήρε από τον μηχανισμό στήριξης, ενώ έκανε κριτική και στον έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι ήταν λανθασμένο το δίλημμα των εκλογών που έθεσε στον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου