Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Με τον προϋπολογισμό οι ανακοινώσεις για ΦΠΑ

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, στον ιδιωτικό τομέα έχει κλείσει πλέον.

"Στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 θα ανακοινώσουμε τις τελικές αποφάσεις για τον ΦΠΑ, με γνώμονα την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει, αλλά και τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση της αγοράς και των νοικοκυριών", τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Σε ερώτηση για τη δημοσίευση των φορολογικών δηλώσεων, ο υπουργός, απαντά ότι "η δημοσίευση των φορολογικών δεδομένων, δεν είναι τιμωρία είναι διαφάνεια. Οι έντιμος φορολογούμενος δεν έχει να φοβάται τίποτα, ο φορολογούμενος, όμως, που όλοι γνωρίζουν ή βλέπουν την οικονομική του κατάσταση και δηλώνει εισοδήματα απορίας είναι η ώρα να αρχίσει να λογοδοτεί" και προσθέτει: "Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε και τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων".

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, στον ιδιωτικό τομέα, "τέθηκε από την τρόϊκα, το διαπραγματευτήκαμε και έχει κλείσει".

Για το θέμα της 13ης και 14ης σύνταξης αναφέρει ότι "οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την ενίσχυση των εισοδηματων τους" και τονίζει: "Στόχος μας είναι ότι όσο προχωράμε επιτυγχάνοντας τα ορόσημα του προγράμματος, τόσο θα επιχειρούμε να επιστρέφουμε μέρος του μερίσματος της επιτυχίας και να αντισταθμίζουμε απώλειες για όσους πολίτες ζητήθηκε να βάλουν πλάτη".

Σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής, τονίζει: "Ο φορολογικός μηχανισμός σήμερα κάνει διασταυρώσεις στοιχείων και στοχευμένους ελέγχους, εφαρμόζει σχέδια δράσης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων, δεσμεύει σκάφη και τραπεζικούς λογαριασμούς σε μεγάλους παραβάτες".

"Δεν είναι στην πρόθεσή μας να πάμε σε πρόωρες εκλογές", αναφέρει, τέλος, ο υπουργός, ωστόσο σημειώνει πως "το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα συνεκτιμηθεί, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει τη σημερινή προσπάθεια σωτηρίας της χώρας με τη στήριξη των πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου