Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

535%, αυξήθηκαν οι είσοδοι λαθρομεταναστών στον Έβρο!

Το ελληνικό αίτημα για ανάπτυξη χερσαίου τμήματος της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex, στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου,

δεν είναι μια τυχαία κίνηση. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το τελευταίο δεκάμηνο η κατάσταση στον Έβρο έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο! 




Η αύξηση των παράνομων εισόδων λαθρομεταναστών στον Έβρο ,αυξήθηκε το περασμένο Αύγουστο κατά 535% !!!. Εξίσου σημαντικές είναι οι διαπιστώσεις για τους μήνες από Ιανουάριο έως Αύγουστο του 2010. Την ίδια ώρα που οι είσοδοι του Αιγαίου,φαίνεται να ελέγχονται αποτελεσματικά με τη συνδρομή των εναέριων μέσων της Frontex,με τα ποσοστά εισόδων λαθρομεταναστών να πέφτουν,στον Έβρο γίνεται κάθε μέρα και μία εισβολή.Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο έχουν περάσει τα σύνορα περίπου 24.000 άνθρωποι!
Οι αριθμοί των λαθρομεταναστών που εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από περίπολα του στρατού είναι σε καθημερινή βάση εκατοντάδες,προκαλώντας απόγνωση πλέον στις αρχές οι οποίες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τόσων ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και διεύρυνση των αντιαρματικών τάφρων του Έβρου,ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στα κύματα λαθρομεταναστών. 

Στη συνάντησή τους Παπανδρέου και Ερντογάν συζήτησαν το ζήτημα των λαθρομεταναστών και τη προοπτική επίτευξης νέας συμφωνίας για επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στη Τουρκία. Αυτή τη στιγμή η συμφωνία που υπάρχει προβλέπει ότι η Τουρκία θα δέχεται την επαναπροώθηση 1000 το πολύ λαθρομεταναστών. Το νούμερο είναι αστείο,αφού πρόκειται για τους λαθρομετανάστες μίας εβδομάδας! Από την άλλη είναι αξιοπρόσεκτο ότι την ίδια ώρα που οι Τούρκοι δηλώνουν ότι κάθε εβδομάδα συλλαμβάνουν 10 έως 20 λαθρομετανάστες που επιχειρούν να να περάσουν στην Ελλάδα. Δεν πρέπει ,να το ...ψάχνουν και πολύ το θέμα ,αφού στην ελληνική πλευρά περνάνε εκατοντάδες.


ΠΗΓΗ : ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου