Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ Α΄ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Θετική ψήφος για την κυβέρνηση» αλλιώς ανοιχτό το ενδεχόμενο εθνικών 
Αντί για διαμαρτυρία επιλέξτε αλλαγή και ελπίδα και για τον «Καλλλικράτη» 
Στην «καθαρή νίκη στον α’ γύρο» (χωρίς πάντως να προσδιορίσει το ποσοστό) των στελεχών που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες, τοποθέτησε τον πήχη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου οπρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τη Δευτέρα το βράδυ.* 

«Για μας θα είναι θετική η ψήφος αν στον πρώτο γύρο τα δικά μας στελέχη στις περιφερειακές εκλογές θα έχουν μια καθαρή νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σε διαφορετική περίπτωση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές . 

«Αν δω ότι η χώρα δυσκολεύεται και μπαίνει σε αδιέξοδο όλα αυτά θα συναθροιστούν»,
 είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ναι μεν ο δικός του στόχος δεν είναι να πάει σε εκλογές αλλά «παίζονται παιχνίδια από κάποιους που θέλουν να ανακόψουν την πορεία της χώρας», συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και την αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές, τότε θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 

Προσκλητήριο στο μέτωπο της αλλαγής 
Στο πλαίσιο αυτό απεύθυνε «προσκλητήριο ευθύνης στα εκατομμύρια των Ελλήνων που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής», ζητώντας τους να στείλουν μήνυμα «ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα» και ότι «αυτή η τιτάνια προσπάθεια δεν θα μείνει στη μέση». 
Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός κάλεσε του πολίτες «αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο ελπίδας και αλλαγής». Στις εκλογές -συμπλήρωσε- πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. 

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πολύ σημαντικές αυτές τις εκλογές, γιατί εκτός των άλλων κρίνεται ο «Καλλικράτης» και οι άνθρωποι που τον εφαρμόσουν: "Ποτέ στο παρελθόν οι πολίτες δεν κλήθηκαν να εκλέξουν τοπικούς άρχοντες με τόση δύναμη, γι' αυτό και θέλουμε να αναδειχθούν ικανοί και συνετοί υποψήφιοι", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου 

Κριτική της αντιπολίτευσης
Στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών που άφησε  ανοιχτό ο πρωθυπουργός εστιάστηκε η κριτική της αντιπολίτευσης με τη ΝΔ να κάνει λόγο για "πανικόβλητο πρωθυπουργό που επιχείρησε, απόψε, να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό Σώμα, για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές", τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να μιλά για φοβισμένο Παπανδρέου και τους δύο ηγέτες της Αριστεράς να δίνουν την Τρίτη συνεντέυξεις Τύπου για να απαντήσουν στον πρωθυπουργό.  

πηγη: αυτοδιοικηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου