Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας «Defensys» 2010

Η συγκέντρωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία των παρατάξεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη» και «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα-Μπορούμε να τους σταματήσουμε». 

Έγινε στην πλατεία της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των εγκαινίων της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας «Defensys» 2010, τα οποία έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. 

Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς, διαμαρτυρόμενοι για τη διοργάνωση έκθεσης οπλικών συστημάτων στη Θεσσαλονίκη. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι υποστηριζόμενοι από το ΣΥΝ υποψήφιοι για το Δήμο Θεσσαλονίκης και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Τάσος Κουράκης. 

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, με εξαίρεση κάποια διένεξη που σημειώθηκε με οδηγό αστικού λεωφορείου, ενώ γύρω από το συνεδριακό κέντρο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Η διεθνής έκθεση "Defensys" (28 - 31 Οκτωβρίου) διοργανώνεται από τη ΔΕΘ ΑΕ, την Helexpo AE και το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ), υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε συνεργασία με τους κλαδικούς φορείς της βιομηχανίας Άμυνας ΣΕΚΠΥ και ΕΕΛΕΑ. Θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Συμμετέχουν 140 εκθέτες από 21 χώρες, ενώ θα φιλοξενηθούν με τα εθνικά τους περίπτερα δέκα κρατικές συμμετοχές (Αρμενία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Ουγγαρία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου