Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τετράχρονη στο εδώλιο για φόνο!

Μια μικρούλα Νεουορκέζα όχι μόνο κάθισε στο σκαμνί για φόνο αλλά κινδυνεύει να καταδικαστεί καθώς όταν ήταν 4 ετών και 9 μηνών χτύπησε με το ποδήλατό της ηλικιωμένη που πέθανε τρεις μήνες αργότερα.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε σε δρόμο της Νέας Υόρκης όταν η μικρή Τζούλιετ Μπράιτμαν και ο φίλος της Τζέικομπ Κον έκαναν αγώνα με τα ποδήλατα στο πεζοδρόμιο μπροστά στις μητέρες τους, που τα συνόδευαν. 

Η Τζούλιετ με το ποδήλατό της όμως έπεσε πάνω στην 87χρονη Κλερ Μένα και της προκάλεσε σοβαρά τραύματα που οδήγησαν στο θάνατό της. Ο γιος της γυναίκας μήνυσε τα παιδιά υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν αμελή στο χειρισμό του ποδηλάτου τους και το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό καθώς όταν έγινε το περιστατικό ήταν πάνω από τεσσάρων χρονών. Σύμφωνα με τον νόμο της πολιτείας ωστόσο η εξάχρονη σήμερα Τζούλιετ μπορεί να διωχθεί κανονικά, γιατί μόνο όταν ένα παιδί είναι κάτω από 4 δεν μπορεί να του καταλογιστεί αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι ο δικηγόρος της δεν προσκόμμισε στοιχεία που να δείχνουν ότι το παιδί υστερούσε σε ωριμότητα ή σε εφυία, συνεπώς καταλάβαινε τις συνέπειες του να πέφτουμε με το ποδήλατο πάνω σε έναν άνθρωπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου