Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αλαλούμ με την περαίωση. Έστειλαν εκκαθαριστικό σε καθηγητή γυμνασίου!

Κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα για την ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ενώ και η περίφημη περαίωση φαίνεται να αντιμετωπίζει την “παγερή αδιαφορία” των πολιτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News η προθεσμία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έληξε την Παρασκευή και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από το ένα εκατομμύριο πολιτών που είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο προσήλθαν για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μόνο 200.000 και από το ποσό των 350 εκ. ευρώ που περίμεναν, αναμένεται να εισπραχθούν μετά βίας 65-70 εκ. ευρώ.

Την ίδια μοίρα μοιάζει μέχρι στιγμής τουλάχιστον να έχει και η περίφημη περαίωση των εκκρεμών φορολογικων υποθέσεων της περιόδου 2000 - 09 από την οποία το υπ. Οικονομκών περιμένει να εισπράξει 1,3 δισ. ευρώ φέτος και του χρόνου. Αν και έχουν σταλεί μέχρι στιγμής 300.000 εκκαθαριστικά στα γκισέ των εφοριών υπάρχει αναδουλειά καθως δεν εκδηλωνεται ενδιαφέρον.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real επικρατεί με τα εκκαθαριστικά μεγάλο αλαλούμ, καθώς το 60% φέρεται να είναι λανθασμένο, καθώς στέλνονται σε συνταξιούχους, εργαζόμενους στο δημόσιο και άνθρωποι που έχουν κλείσει τα βιβλία τους προ 15ετίας.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με στοιχεία της Real News εκκαθαριστικό έχει σταλεί σε συνταξιούχο οδηγό ταξί που παίρνει ΕΚΑΣ από το 2000 με το οποίο του ζητούν 5.000 ευρώ. Επίσης καθηγητής σε σχολείο εκλήθη να πληρώσει 5.000 ευρώ για ελεύθερες υπηρεσίες και ΦΠΑ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου