Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Καρατζαφέρης κατά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Μέρκελ

Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα για τη στάση τους την ώρα της κρίσης. Βολές κατά Μέρκελ για τη στάση της στη σύνοδο κορυφής.

Απο τη Σαλαμίνα όπου περιόδευσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λέγοντας οτι “η κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη, αντιμετωπίζουμε τη χειρότερη κρίση από την δεκαετία του ‘40 και ενώ η χώρα βαδίζει στην καταστροφή, έχουμε δυο πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής, που τσακώνονται, βρίζονται και αλληλοκατηγορούνται καθημερινά, αδιαφορώντας για την κρισιμότητα και την σοβαρότητα της κατάστασής μας” ενώ έκανε λόγο για “εκβιαστικά διλήμματα” που τίθενται. 

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι “η μόνη πολιτική δύναμη που δεν ελεγχόμαστε από κανέναν, δεν είμαστε μαριονέτα κανενός”. Τόνισε επίσης ότι η φιλοσοφία του κόμματός του είναι ο πατριωτισμός, και ανέφερε ότι “προτάσσουμε πάνω απ’ όλα την πατρίδα μας και όχι την κομματική πελατεία”. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε επίσης ότι ο λόγος του κόμματός του και των βουλευτών του διαμορφώνει “την οικονομική, εξωτερική, και χρηστή πολιτική”. 

Στην ομιλία του ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας και της καγκελαρίου Μέρκελ για την στάση της στην πρόσφατη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες έναντι των αδυνάμων οικονομικά χωρών. Οπως είπε “η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη διαφθοροποιός χώρα της Ευρώπης, μας χρωστάει πολλά, και ότι έχουμε αγοράσει από τη Γερμανία συνοδεύεται από διαφθορά μίζες και υπερκοστολογήσεις” ενώ υποστήριξε ακόμη ότι “το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε 2,5 δισ ευρω, από αυτά που έκλεψε η Siemens μόνο”. Ο πρόεδρος του ΛA.Ο.Σ. είπε επίσης ότι “η Γερμανία μας χρωστάει, και θέλει να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου των χωρών που είναι σε επιτήρηση, και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο”. Τέλος αναφερόμενος προσωπικά στην καγκελάριο Μέρκελ, ειπε ότι “η κ. Μέρκελ έχει ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία που είχε το 1942 ο Γκαίρινγκ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου