Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Στα ανατολικά από αργά το βράδυ η κακοκαιρία - Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη - Αγνοείται ακόμα ο τραγικός πατέρας στη Θέρμη

Τον κατάπιε ο χείμαρρος όταν πήγε να σώσει τον γιό του
- 'Ολη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι έρευνες
- Απαγορευτικό απόπλου για πολλές περιοχές - Ισχυροί άνεμοι σε όλο το Αιγαίο

'Ολη τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 55χρονου ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης όταν προσπάθησε να βοηθήσει τον γιο του.




Συγκεκριμένα, μαζί με την σύζυγό του, προσπάθησε να μετακινήσει με τον 24χρονο γιο του, αστυνομικό στο Α.Τ. Βάρης, το αυτοκίνητό του που είχε ακινητοποιηθεί στον «φουσκωμένο» χείμαρρο μετά από ισχυρή βροχόπτωση.
Η οικογένεια όμως παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να αγνοείται μέχρι αργά το βράδυ ο πατέρας.



Η μητέρα εντοπίστηκε και διασώθηκε πρώτη, ενώ ο γιος, που κατάφερε να πιαστεί από κλαδιά, σώθηκε με την βοήθεια του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και ενός κατοίκου της περιοχής.




O διασώστης ψάχνει για ίχνη του αγνοούμενου
O διασώστης ψάχνει για ίχνη του αγνοούμενου
Ο 24χρονος έχει μεταφερθεί, για την παροχή πρώτων βοηθειών στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.




Στην Αγία Ζώνη έγινε απεγκλωβισμός 2 ατόμων από δυο ταράτσες από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Συνολικά από τις 4 τα ξημέρωματα η πυροσβεστική στην θεσσαλονίκη δέχθηκε 14 κλήσεις για απάντληση υδάτων, 8 για κοπές δέντρων.

Κόπηκε στα δυο η χερσόνησος της Σιθωνίας


Στην Χαλκιδική μετά από πολλές ώρες και προσπάθειες καταά την διάρκεια της νύχτας τα συνεργεία κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο που είχε κόψει στα δυο την χερσόνησο της Σιθωνίας. 14  σπίτια και υπόγεια πλημμύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή.

Στο Πόρτο Κουφό, έγινε ένας απεγκλωβισμός ηλικιωμένου του οποίου πλημμύρισε το σπίτι και στην Τορώνεια Χαλκιδικής, απεγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι από υπόγειο.

Στην Ξάνθη και την Κομοτηνή έχουν δεχθεί 28 κλήσεις για κοπές δέντρων. Η καταιγίδα και οι θυελλώδεις άνεμοι στην Κομοτηνή οδήγησαν τις αρχές στην ματαίωση της παρέλασης.

Η κατάσταση στην Αττική 

Με... λιακάδα ξύπνησε η Αθήνα, όμως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί. Από το μεσημέρι έρχονται και πάλι βροχές ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι έντονα στις περισσόπτερες περιοχές της Αττικής.

Η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 150 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Τα περισσότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρξαν στην στην Ελευσίνα και την Ηλιούπολη .

Πλημμύρισε υπόγειο του νοσοκομείου Σωτηρία και υπόγειο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Που έπεσε η περισσότερη βροχή στην Αττική


Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κατάγράφηκαν την Τετάρτη 27/10/2010 στην Αττική και στην πόλη της Αθήνας σύμφωνα με τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του Ε.Α.Α. 

Τα μεγαλυτερα από αυτά καταγράφηκαν στο Μαρούσι (34 mm), στο Ψυχικό (29.8 mm), στην Εκάλη (29 mm), στο Λαύριο (27.8 mm),στους Αμπελόκηπους (22.6 mm), στο Γκάζι (19.6 mm), στο Νέο Κόσμο (18.2 mm), στα Σπάτα (14.6 mm) και στη Νέα Μάκρη (13.4 mm). 

Απαγορευτικό απόπλου


Το πλοίο ΘΕΟΦΙΛΟΣ δεν έφυγε λόγω των θυελλωδών ανέμων από την Καβάλα για Σάμο, Χιο και Μυτιλήνη.

Λόγω των ισχυρών ανέμων  στα Πελάγη δεν αναχωρούν τα πλοία από τον Άγιο Κωνσταντίνο, από την Αλεξανδρούπολη, από το πορθμείο Καβάλας - Πρίνου και από το Λαύριο.

Από Ραφήνα πραγματοποιείται μόνο ο απόπλους για Μαρμάρι.

Δεν θα αναχωρήσουν επίσης τα πλοία «νήσος Χίος» από Πειραιά και «Φλαιν Κάτ 4» από Ηράκλειο.

Ζημιές και στο Ρέθυμνο
Σπίτια πλημμύρισαν στο χωριό Γιαννιού και οι κάτοικοι να προσπαθούν να μαζέψουν τις λάσπες από τα σπίτια τους με τη βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου. 

Τις πιο μεγάλες ζημιές έχουν πάθει πέντε σπίτια ενώ σχεδόν όλο το χωριό πλημμύρισε από τόνους χωμάτων που παρέσυρε η δυνατή βροχή στη μόλις μία ώρα που κράτησε.

Οργισμένοι οι κάτοικοι μιλούν για ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, ειδικά μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού. Μάλιστα αρκετοί πολίτες κάνουν λόγο ακόμα και για μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου...

O καιρός την Παρασκευή
Από αύριο θ αρχισει σταδιακά η βελτίωση του καιρού. θα πέσουν οι άνεμοι. Παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη 
Ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια. Λίγη συννεφιά θα υπάρχει το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με λίγες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ηπειρος, τη Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα έχει τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχει τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής στερεάς. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Βροχερός θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα θα έχει παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην  Αττική θα έχει λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 
Η θερμοκρασία θα είναι από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

 Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου