Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ρεκόρ συμμετοχής στο Μαραθώνιο

Στις 9 το πρωί η εκκίνηση. Περισσότερες απο 20.000 οι συμμετοχές. Δείτε όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις αλλαγές στα μέσα μεταφοράς.  

Μέρες Ολυμπιακών Αγώνων θα θυμίζει αυριο η Αθήνα. Στις 9 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για τον 28ο Μαραθώνιο που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 2.500 χρόνια απο τη Μάχη του Μαραθώνα. Η άφιξη των πρώτων μαραθωνοδρόμων αναμένεται γύρω στις 11.00 στο Καλλιμάρμαρο.

Κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο του νικητή. Εκτός όμως απο αυτούς θα πάρουν μέρος προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και της πολιτικής, καθώς επίσης και πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα. Οπως αναφέρει το Βήμα, μεταξύ τους θα είναι η Κάθριν Σουίτσερ που καθιέρωσε πρώτη τον γυναικείο μαραθώνιο δρόμο. Ακόμη θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ, ο πρίγκιπας της Σερβίας Φίλιππος, μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν, ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Μίχαελ Λίνχαρτ, καθώς και ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Πέτερ Χέιλ. 

Στη διαδρομή των 10.000 μέτρων θα τρέξουν μεταξύ άλλων ο Στέφανο Μπαλντίνι, χρυσός μαραθωνοδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ο Αμπέλ Αντόν που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αθήνας το 1997 και ο Βρετανός Ρον Χιλ που είχε κερδίσει το χρυσό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1969. Το παρών θα δόσουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ο πρέσβης της Ιαπωνίας Χιρόσι Τόντα, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, επικεφαλής της οργάνωσης Αction Αid.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Τροχαία προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 9 το πρωί έως τις 17.30, στη διαδρομή: Λ. Μαραθώνος-οδός Μαραθωνοδρόμων-Τύμβος Μαραθώνα-οδός Μαραθωνοδρόμων-Λ. Μαραθώνος-Λ. Μεσογείων-Μιχαλακοπούλου-Φειδιππίδου - Λ. Β. Σοφίας-Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο. 

Η διαδρομή του αγώνα 5 χιλιομέτρων (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Ριζάρη- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Αμαλίας- Στύλοι Ολυμπίου Διός- Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο Ηρώδειο)- Βασιλίσσης Ολγας- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Μεσογείων- Φειδιππίδου- Μιχαλακοπούλου- Μεσογείων- Ανισόπεδος Κόμβος Κατεχάκη- Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή)- Λεωφόρος Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όσο για τη διαδρομή του Μαραθωνίου είναι: Μαραθώνας- Λεωφόρος Μαραθώνος- Είσοδος Τύμβου- Λεωφόρος Μαραθώνος- Σταυρός- Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σημαντικοί δρόμοι που επίσης επηρεάζονται από τις διαδρομές των αγώνων και θα αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα για πολλές ώρες είναι οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, από 08.00 έως 13.30, προς Παλλήνη από 08.00 έως 15.00, τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος και στο τμήμα από Πικέρμι έως Σταυρό από 08.30 έως 15.10.

Λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τις παρακάτω εναλλακτικές διαδρομές:
Από λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας)

-Λιμάνι Ραφήνας – αριστερά Χρ. Σμύρνης – δεξιά Λεωφ. Καραμανλή – Λεωφ. Σπάτων – δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα – δεξιά Λεωφ. Σπάτων – αριστερά Θεοτοκοπούλου και στη συνέχεια:

-Για Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λ.π.: κόμβο Λεονταρίου – δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – κάθετη διέλευση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λ.π.

-Για Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λ.π.: δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού) – δεξιά Γραβιάς – δεξιά Αγ. Ιωάννου - αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.

-Για νότια προάστια : Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λεωφ. Λαυρίου – δεξιά Λεωφ. Κορωπίου/Βάρης κ.λ.π.

Από Μαραθώνα για βόρεια προάστια – λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:

Μέσω οδού Δημοκρατίας – αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος – δεξιά Χελμού – αριστερά Κρυονερίου – αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.

Από Νέα Μάκρη προς βόρεια προάστια: Μέσω Λεωφ. Διονύσου – Αγίου Πέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου