Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εγγραφή των ανέργων με κάρτα ανεργίας στα Εσπερινά Λύκεια

Μέχρι σήμερα στα Εσπερινά Λύκεια εγγράφονταν μόνο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα. 

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής των ανέργων με κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και των μητέρων με ανήλικα παιδιά, που έχουν ως αποκλειστική τους απασχόληση τα οικιακά, στα Εσπερινά Λύκεια της χώρας. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με γνώμονα τη στήριξη των ευάλωτων σε ζητήματα ανεργίας ομάδων, όπως είναι οι νέοι και οι μητέρες με ανήλικα τέκνα και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η εγκύκλιος έχει σκοπό να παρέχει στις εν λόγω ομάδες τη δυνατότητα να αποκτήσουν απολυτήριο λυκείου, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Μέχρι σήμερα στα Εσπερινά Λύκεια εγγράφονταν μόνο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα. 

Το υπουργείο Παιδείας, γνωρίζοντας ότι την ίδια δυσκολία έχουν τόσο οι νέες και οι νέοι που προσπαθούν να βρουν δουλειά όσο και οι μητέρες με ανήλικα τέκνα, αίρει αυτή τη δυσλειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος. Έτσι, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, μπορούν πλέον όλοι οι μαθητές που ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες σε ζητήματα ανεργίας ομάδες να εγγράφονται και να παρακολουθούν τα μαθήματα των Εσπερινών Λυκείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου