Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Οι ψηλοί άνδρες κινδυνεύουν από καρκίνο των γεννητικών οργάνων

Όσο πιο ψηλός είναι ένας άνδρας, τόσο αντίστοιχα διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο των όρχεων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι δεν υπάρχει ανάλογη συσχέτιση με το βάρος του άνδρα



Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, υπό τον δρα Μάικλ Μπλεζ Κουκ, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Journal of Cancer”, σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τα δεδομένα για περισσότερους από 10.000 άνδρες και διαπίστωσαν ότι για κάθε περίπου πέντε εκατοστά πρόσθετου ύψους πάνω από τον μέσο όρο, ο κίνδυνος για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου αυξάνεται κατά 13%.
 
Παρόλα αυτά, οι ειδικοί εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί δηλώνοντας ότι γενικότερα η πιθανότητα να εμφανίσει ένας άνδρας καρκίνο των όρχεων στη ζωή του είναι γενικά χαμηλή, περίπου μια πιθανότητα στις 200, συνεπώς ακόμα και για τους ψηλότερους άνδρες ο κίνδυνος παραμένει σχετικά μικρός.
 
Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλάβει με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο το ύψος συνδέεται με τον καρκίνο, ενώ ανέφεραν ότι άλλοι παράγοντες, όπως το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου σε ένα ψηλό άνδρα.
 
Ο καρκίνος των όρχεων (που συνήθως εμφανίζεται σε άνδρες κάτω των 35 ετών), ακόμα και αν έχει εξαπλωθεί, θεωρείται ένας από τους καρκίνους με καλή πρόγνωση, καθώς η πάθηση μπορεί να αντιμετωπιστεί σε πολλούς ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου