Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

“Στον αέρα” η τρίτη δόση του δανείου

Πολλά πράγματα πάνε... πίσω. Από τα έσοδα μέχρι τις μεταρρυθμίσεις που υπέγραψε η Κυβέρνηση στο Μνημόνιο

οι καθυστερήσεις απειλούν να τινάξουν στον αέρα την τρίτη δόση. Η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, το άνοιγμα των κλειστόν επαγγελμάτων και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο είναι τα μεγαλύτερα αγκάθια.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν προκαθορισμένες ημερομηνίες για τις οποίες η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί. Ο χρόνος τρέχει όμως οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν και πλέον μέχρι την εκταμίευση της τρίτης δόσης τον Δεκέμβριο τα πράγματα τείνουν να γίνουν ασφυκτικά.

Οι εκλογές έχουν φρενάρει πολλά. Η ανακοίνωση του ελλείμματος έρχεται αμέσως μετά το δεύτερο γύρω και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μπαραζ ανακοινώσεων μέτρων μέτρων. 

Βέβαιη θεωρείται η αύξηση του χαμηλού Φ.Π.Α., ενώ αμέσως μετά έρχονται και οι αλλαγές με το άνοιγμα και άλλων επαγγελμάτων, η απελευθέρωση της ενέργειας, αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις ή η πώληση ποσοστών οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου.

Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να συνοδεύονται από ημερομηνίες και τα αντίστοιχα ποσά που θα βάλουν στον κρατικό κορβανά ουσιαστικά μέσα σε 45 μέρες μετά τις εκλογές ώστε να ανάψει το πράσινο φως από την τρόικα για την τρίτη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου