Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Βόμβα Παγκάλου: “Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται”

“Έχω την αίσθηση ότι δεν θα γίνουν βουλευτικές εκλογές εφέτος ή του χρόνου, αλλά μπορεί να κάνω λάθος” λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι “το πράγμα το ξεκίνησε ο κ. Σαμαράς”. “Έθεσε το θέμα με μορφή δημοψηφίσματος, κατά ή υπέρ του μνημονίου. Υπήρχαν πολύ μικρά περιθώρια από τον πρωθυπουργό. Επρεπε να κάνει ότι δεν ακούει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπότε θα υπήρχε κριτική ότι ζούμε σε δύο διαφορετικές χώρες κτλ., ή να σηκώσει το γάντι. Ο Παπανδρέου σήκωσε το γάντι”. 

Ενδιαφέρον προκαλεί ότι ο κ. Πάγκαλος ερωτηθείς σχετικά αναφέρει ότι “η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε” τονίζει. 

Ερωτηθείς για τις προτάσεις Προβόπουλου αναφέρει ότι “δημοσιογράφοι έχουν εξεγερθεί κατά του κ.Προβόπουλου γιατί έκανε προτάσεις που κατά τη γνώμη του μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση του κράτους με τους πολίτες.Οι περισσότερες,αν συζητηθούν σοβαρά και υπεύθυνα, δεν θα συναντήσουν βάσιμη αντίρρηση.Είναι πράξεις κοινής λογικής για την αντιμετώπιση ελλειμμάτων”. 

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις αυτές στο πρόγραμμά της αναφέρει: “Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμπεριληφθούν”. 

Αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία
Επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, περί πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους. 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνοντας μάλιστα, πως τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους που δεν θέλουν την επιτυχία μας. 

Ο Θόδωρος Πάγκαλος όμως, τόσο σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", όσο και σε πρωϊνή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. "Είτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας, όπως λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για όσους μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, είτε άθελά του ο κ. Πάγκαλος, αποκάλυψε στον ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και το σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου", τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Η Ρηγίλλης ζητά από τον πρωθυπουργό, ή να αποπέμψει άμεσα τον κ. Πάγκαλο ή να πε,ι όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ, "όλη την αλήθεια για αυτά που κρύβει πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του για εκλογές και άθελά του αποκάλυψε σήμερα, ο κ. Πάγκαλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου