Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Δεν είδαν με καλό μάτι την στάση Σαμαρά απέναντι στο Μνημόνιο οι ευρωπαίοι

Σκληρή κριτική στην στάση που κρατάει ο ίδιος και το κόμμα του στην Ελλάδα απέναντι στις προσπάθειες που γίνονται για να γεί η Ελλάδα από την κρίση φέρονται να άσκησαν μέλη του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος στον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς "τ' άκουσε" από τους ευρωπαίους, μεταξύ των οποίων είναι και αρχηγοί κρατών της ΕΕ. Το πνεύμα της κριτικής ήταν : "Εμείς στην Ευρώπη, βάζουμε πλάτη για να βγεί η χώρα σας από την κρίση, κι εσείς κάνετε συνεχώς κριτική και ζητάτε να καταδικαστεί ο μηχανισμός στήριξης που δημιουργήθηκε για την σωτηρία της χώρας σας;"

Τόσο οι πληροφορίες αυτές, όσο και οι σκληρές δηλώσεις που έκανε ο κ.Σαμαράς κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες, πυροδότησαν μια κόντρα μεταξύ του Προέδρου της ΝΔ και της κυβέρνησης.

"Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τα οικονομικά δεινά της χώρας "με αίσθηση ευθύνης".

"Ο κ. Παπανδρέου για μια ακόμη φορά παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να ενεργεί όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα. Απαιτεί από τα κόμματα να σιωπούν και από τους πολίτες αδιαμαρτύρητα να συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις του ακόμα και αν πληρώνουν βαρύτατο τίμημα. Επιμένει να στέλνει, με εκβιαστικό περιεχόμενο, μηνύματα στους πολίτες χωρίς να δέχεται κανένα μήνυμα από εκείνους, ακόμα και όταν θεσμικά είναι τώρα η δική τους ώρα να μιλήσουν. Φαίνεται όμως να αγνοεί ότι μπορεί μεν η οικονομία μας να είναι γονατισμένη από την οικονομική κρίση και από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου αλλά η Δημοκρατία στην Πατρίδα μας παραμένει όρθια απέναντι σε τέτοιου είδους βοναπαρτισμούς και λεονταρισμούς", είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: 

"Με τη συνέντευξη του στις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς επιχειρεί, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, να ξεπεράσει την απίστευτη ανακολουθία του και τη δυσχερέστατη θέση στην οποία περιήλθε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ακολουθεί τη γνωστή τακτική του κόμματός του να προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα. Θεωρεί λεονταρισμό την υπευθυνότητα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εργάζεται μαζί με το λαό για τη σωτηρία της χώρας, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η ΝΔ και υπό τον κ. Σαμαρά εξακολουθεί να είναι όλο και πιο κατώτερη των περιστάσεων. Στον άναρθρο, υποτιθέμενο ¨πολιτικό¨ λόγο του κ. Σαμαρά, η κυβέρνηση αντιπαραθέτει τις καθαρές αποφάσεις και τη στάση ευθύνης. Αυτό που αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο ελληνικός λαός είναι αυτό ακριβώς που προκαλεί αμηχανία και παραλήρημα στη ΝΔ", δήλωσε ο κ. Πεταλωτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου