Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Δείτε που θα βρέξει τις επόμενες ώρες και την Τετάρτη
- Ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα 
- Χιονοπτώσεις από τα ορεινά
- Βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή 
- Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο


Έκτακτο δελτίο εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, με το οποίο ενημερώνει ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να επικρατήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία και  στο βόρειο Αιγαίο.


Επικαλούμενο σχετικό δελτίο καιρού της ΕΜΥ, επισημαίνει πως τα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει μείωση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Το μέτωπο έρχεται από τα δυτικά και τη νύχτα από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ από αύριο το πρωί θα πλήξει το υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία

Καταιγίδες ίσως πλήξουν για μικρά διαστήματα την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς το βράδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου από το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν. Στην Αττική αναμένεται δυνατή βροχή το μεσημέρι και το απόγευμα την Τετάρτη. 

Από την Τετάρτη το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο και από την Πέμπτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ. Από τη νύχτα απόψε έρχονται και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά με αποτέλεσμα από αύριο η θερμοκρασία να πέσει αρκετά.



Πρόγνωση καιρού ανά περιοχές για την Τετάρτη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη 
ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις. Βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία και στη Θράκη. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ασθενήσουν. Τη νύχτα θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 οι οποίοι από το απόγευμα στα ανατολικά θα ενισχυθούν και το βραδυ θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά θα ασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς πρόσκαιρα στην ανατολική στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νοτιά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά από το βραδύ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το βραδύ και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βραδύ τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά από το βραδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη
Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χωρα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα ασθενήσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση το βραδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί 4 με 6 που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 7 και τοπικά στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή
Ο καιρός προβλέπονται στα δυτικά και τα βόρεια λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χωρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει χαμηλά επίπεδα κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο
Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. 

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή
    
Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς που σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου