Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απίστευτο κύκλωμα: Έταζε προσλήψεις στο δημόσιο έναντι 6.000 ευρώ

«Εγκέφαλος» 45χρονη συνταξιούχος του δημοσίου, με τη... «λεία» της να ανέρχεται στις 257.000 ευρώ. 

Δεν είναι η πρώτη απάτη με υποσχέσεις για προσλήψεις στο δημόσιο που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι ακόμη μια... Η 45χρονη είχε στήσει καλά την παγίδα στα θύματά της. Και επί πέντε χρόνια (από το 2005 έως το 2010) έταζε «λαγούς με πετραχήλια» και φυσικά όχι με το αζημίωτο!

Εμφανιζόταν ψευδώς σε ανέργους, ή και συγγενείς τους, στην Αττική και άλλα μέρη της Ελλάδας, σα στενή συνεργάτιδα υπουργών ή σαν συνεργαζόμενη με ομάδα ατόμων, που εργάζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος, με αρμοδιότητα τις προσλήψεις προσωπικού στα Υπουργεία και σε άλλες περιπτώσεις σαν πρόσωπο με υψηλότατες γνωριμίες και προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό και το Α.Σ.Ε.Π.

Εκμεταλλευόμενη έτσι την ανάγκη των θυμάτων της για δουλειά, έπεισε διάφορους παθόντες ότι μπορεί να διορίσει αυτούς και μέλη των οικογενειών τους, στο δημόσιο, σε υπηρεσίες της επιλογής τους και σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους, εφόσον προηγουμένως κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό της, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ για κάθε διορισμό. 

Κάπως έτσι κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 257.000 ευρώ. Η αστυνομία, πάντως, εκτιμά ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς δεν κατέστη δυνατό, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της διαδικασίας, να εξετασθούν όλοι οι παθόντες, που προέκυψαν ως καταθέτες στους λογαριασμούς της 45χρονης.

Η 45χρονη διώκεται για απάτη απάτης κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου