Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Νοέμβριος απεργιών στο BBC

Από τον προϋπολογισμό λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον δεν ξέφυγε το BBC και μετά τις περικοπές έρχονται και οι 48ωρες απεργίες!

Το προσωπικό του BBC που ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης δύο 48ωρων απεργιών το Νοέμβριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προτάσεις που αφορούν τις συντάξεις, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων.

Η NUJ, το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της επιχείρησης, δήλωσε πως οι δημοσιογράφοι του BBC θα κατέβουν σε απεργία στις 5 και 6 Νοεμβρίου και στις 15 και 16 του ίδιου μήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια να μειωθεί ένα μεγάλο έλλειμμα στις συντάξεις με την περικοπή της αύξησης του συντάξιμου μισθού. Σύμφωνα με το συνδικάτο, το 70% των 4.000 μελών του ψήφισαν υπέρ της απεργίας.

«Αυτή η μαζική ψήφος κατά της πιο πρόσφατης πρότασης του BBC δεν είναι έκπληξη, δεδομένου του βασικού πληρώνω περισσότερα, δουλεύω πιο πολύ, παίρνω λιγότερα, χαρακτήρα της προσφοράς», δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο γενικός γραμματέας της NUJ, Τζέρεμι Ντίαρ.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του BBC, το μεγαλύτερο συνδικάτο του Οργανισμού, Bectu, ψήφισε χωριστά με μεγάλη πλειοψηφία εναντίον της απεργιακής κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου