Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Το μαζικό κύμα φυγής στη σύνταξη τινάζει στον αέρα τα ταμεία

Υπό το φόβο του νέου ασφαλιστικού σπεύδουν όλοι να συνταξιοδοτηθούν, κάποιοι έστω και πρόωρα.Το νέο ασφαλιστικό φέρνει ένα πρωτοφανές κύμα φυγής στη σύνταξη με τον αριθμό εκείνων που αποχωρούν από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να ανέρχεται στις 80.000 εκ των οποίων οι 40.000 ανήκουν στον δημόσιο τομέα. 


Μιλώντας στα Νέα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Τσακανίκας μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αίτηση για εφάπαξ 33.000 υπάλληλοι και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να αγγίξει τις 40.000 περιπτώσεις.

Οι αριθμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και αναμένεται να κάνουν εκρηκτικό το πρόβλημα με την καταβολή του εφάπαξ, κάτι που φαίνεται από τις καθυστερήσεις. Για παράδειγμα όσοι έχουν παραλάβει τη πράξη συνταξιοδότησης από το ΤΠΔΥ από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, η ημερομηνία διεκπεραίωσης θα είναι το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Μάλιστα, με τη μαζική φυγή ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από το ΤΠΔΥ για το 2011 είναι όχι μόνο ορατός, καθώς σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη ρευστού για την καταβολή του εφάπαξ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου