Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ

Ο κ. Παπαγεωργίου αρνήθηκε τις κατηγορίες της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση που αποδίδονται στα μέλη της ΚΕΔ.

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρ. Καλού, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου ,καθηγητής, Πέτρος Παπαγεωργίου κατηγορούμενος για την υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου. 

Ο κ. Παπαγεωργίου αρνήθηκε τις κατηγορίες της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση που αποδίδονται στα μέλη της ΚΕΔ και υποστήριξε πως η ΚΕΔ είχε εκτελεστικό ρόλο σε πολιτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί για την υπόθεση των ανταλλαγών. 

Εξεταζόμενος ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ. Παπαγεωργίου έχει διαψεύσει μαρτυρική κατάθεση περί συχνών επισκέψεων μοναχών του Βατοπεδίου στην ΚΕΔ την επίμαχη περίοδο. 

Η θέση των κατηγορουμένων μελών της ΚΕΔ είχε διαφανεί από το πρώτο υπόμνημα που είχαν καταθέσει τα μέλη της στον Εισαγγελέα Σε αυτό αρνούνταν κάθε ποινική ευθύνη στο χειρισμό της υπόθεσης, ανέφεραν ότι η εταιρεία δεν συμμετείχε ούτε είχε αρμοδιότητα "στην αναγνώριση της κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας, των νησίδων και των παραλίμνιων εκτάσεων αυτής", τόνιζαν πως " η ΚΕΔ δεν είχε καμία πρωτοβουλία για τις ανταλλαγές των ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης" και επεσήμαναν πως η Εταιρία είχε ενεργοποιηθεί κατόπιν απόφασης του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου