Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κ. Μητσοτάκης: Υποστηρίζω την πολιτική Παπανδρέου - Δεν είναι εναλλακτική ο Σαμαράς

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ορθά κοφτά πως δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο.

Την υποστήριξη του στην πολιτική του Γ. Παπανδρέου, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον Α. Σαμαρά.




Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Νέοι Φάκελοι» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και αναφερόμενος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι «ξεκάθαρη» και «δεν επιδέχεται ελάττωση ή αλλαγή» ενώ για τις λαϊκές αντιδράσεις είπε ότι «αυτό το γνωρίζει όποιος αποφασίζει να γίνει αντιδημοφιλής και να πάρει μέτρα που πλήττουν προσωρινά τις λαϊκές μάζες».

Πρόσθεσε ότι «η απειλή Παπανδρέου για εθνικές εκλογές δεν έχει αντίκρισμα» και εξέφρασε βεβαιότητα ότι εθνικές εκλογές δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση. Δε νομίζω ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε σε άλλο σημείο, ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και τότε ο ελληνικός λαός θα επιδοκιμάσει τον Γ. Παπανδρέου και θα του δώσει την ενίσχυση που χρειάζεται.


Πάντως σε περίπτωση εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε βεβαιότητα ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι έντονα αρνητική για το σύνολο του πολιτικού συστήματος σημαίνοντας την απαρχή της πορείας για βαθύτερη αλλαγή.


Αναφερόμενος στην πολιτική τακτική του Αντ. Σαμαρά είπε ότι «στερείται βάσεως» η πρόταση «στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση στείλτε μήνυμα για να μην πάρουν πρόσθετα μέτρα» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο.


Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι γενικότερα ο τόπος δεν έχει λύση καθώς, όπως είπε τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαμαράς έχουν φθαρεί, ενώ και για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ίσως εκτός του ΚΚΕ, όπως σημείωσε, είπε ότι είναι ξεπερασμένα.


Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να περάσει μεγάλη καταστροφή δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν είμαστε πάρα πολύ άφρονες καθώς διεθνώς όλοι θέλουν να μας βοηθήσουν να το αποφύγουμε.


Τέλος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να επιδιώξει τη συναίνεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, να αντιμετωπίσει τις «κραυγαλέες αδυναμίες» της κυβέρνησης του στα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια και να πλαισιώσει το κυβερνητικό σχήμα με ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του ΠΑΣΟΚ και τεχνοκράτες, επαναφέροντας και την πρόταση του για κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου