Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

"Τα μάρμαρα δεν θα ήταν τίποτα χωρίς εμάς!"

Για ακόμα μια φορά οι συμβασιούχοι του Υπ. Πολιτισμού κατάφεραν να στρέψουν με αρνητικό τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκαν στον αποκλεισμό της Ακρόπολης, αλλά αποφάσισαν να σκαρφαλώσουν πάνω σ'αυτήν!

Για περισσότερες από 4 ώρες συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ ήταν σκαρφαλωμένοι με ένα πανό στα χέρια πάνω στα Προπύλαια της Ακρόπολης.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Δεν ήταν η αγωνία όσων τους έβλεπαν να πατάνε πάνω σε ένα πρόσφατα αναστηλωμένο κομμάτι του μνημείου. Ηταν και τα απορημένα μάτια των τουριστών που είχαν ταξιδέψει από όλο τον κόσμο για να δουν κάποιους να αμαυρώνουν με την κίνηση αυτή ένα μνημείο που είναι παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Και ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα: "Τα μάρμαρα αυτά από μόνα τους ως μάρμαρα δεν είναι τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν, οι αρχαιολόγοι, οι καθαριστές", δήλωσαν μετά την ληξη της κατάληψης! 

Για πρωτοφανή κίνηση ολιγάριθμων συμβασιούχων να ανέβουν στα Προπύλαια και να αναρτήσουν πανό, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του μνημείου και δείχνοντας παντελή έλλειψη σεβασμού στην ιστορία και τους συμβολισμούς του, αλλά και στις προσπάθειες και τους κόπους των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια, κάνει λόγ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
«Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και άσκησης πιέσεων που γίνεται μέσα από την εκμετάλλευση των μνημείων μας και την αμαύρωση της εικόνας της χώρας διεθνώς, κρίνεται από την κοινή γνώμη», καταλήγει στον ίδιο τόνο η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το ΥΠΠΟΤ ζήτησε άμεσα την παρέμβαση εισαγγελέα μετά την οποία και αποχώρησαν οι συμβασιούχοι.

 Το πανό έγραφε  “Οχι απολύσεις” και έτσι υποδέχονταν τους τουρίστες.


Κοντά στην είσοδο του ιερού βράχου υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ ωστόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να επέμβουν.
Άλλωστε οι συμβασιούχοι είχαν σκαρφαλώσει στις κολώνες και ήταν αδύνατο να τους πλησιάσουν.

Ο εκπρόσωπoς των συμβασιούχων μιλώντας στο Νewsit δήλωσε ότι η κίνησή τους σήμερα είχε συμβολικό χαρακτήρα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “Το ΟΧΙ του 1940, σήμερα γίνεται όχι στις απολύσεις”.

Οι τουρίστες περνούσαν ανενόχλητοι κοιτάζοντας με αρκετή απορία τους διαμαρτυρόμενους...


ενώ άλλοι τους φωτογράφιζαν ως... αξιοθέατο!


Εκτός του πανό των συμβασιούχων στην κορφή των Προπυλαίων την εμφάνισή του έκανε για λίγη ώρα και ένα δεύτερο πανό.


Η σύζυγος και δύο συγγενείς ενός πλοιάρχου που εδώ και οκτώ μήνες βρήσκεται όμηρος στα χέρια Σομαλών πειρατών θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου