Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εξασθενεί το απεργιακό μέτωπο στη Γαλλία

Δυο εκατομμύρια σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, 560.000 χιλιάδες κατά το υπουργείο Εσωτερικών, ήταν οι Γάλλοι που μετείχαν στη νέα 24ωρη απεργία κατά του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος. 

Το δεδομένο είναι ότι το απεργιακό μέτωπο έχει εξασθενήσει και η συμμετοχή στην έβδομη κινητοποίηση των τελευταίων μηνών ήταν δυο φορές μικρότερη από τις προηγούμενες.
Σε αυτό εκτιμάται πως έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως η μεταρρύθμιση αποτελεί πλέον νόμο του γαλλικού κράτους και απομένει να υπογραφεί από τον Νικολά Σαρκοζί, κάτι που θα γίνει τον Νοέμβριο. 
«60 χρόνια είναι ήδη πολλά» - ΦΩΤΟ REUTERS«60 χρόνια είναι ήδη πολλά» - ΦΩΤΟ REUTERS
Mικροί, μεγάλοι στους δρόμους κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού - ΦΩΤΟ REUTERSMικροί, μεγάλοι στους δρόμους κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού - ΦΩΤΟ REUTERS

Μόνο στο Παρίσι διαδήλωσαν 170.000 άνθρωποι σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, δηλαδή ήταν σχεδόν δύο φορές λιγότεροι από την πιο πρόσφατη ημέρα των κινητοποιήσεων στις 19 Οκτωβρίου, όταν σύμφωνα με το συνδικάτο 330.000 άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους του Παρισιού. Η αστυνομία υπολογίζει, σε μια πρώτη εκτίμησή της, ότι οι διαδηλωτές στο Παρίσι ανήλθαν σε 13.000.
Ο Νικολά... Άγιος Βασίλης, μόνο που δε φέρνει... δώρα - ΦΩΤΟ REUTERSΟ Νικολά... Άγιος Βασίλης, μόνο που δε φέρνει... δώρα - ΦΩΤΟ REUTERS
«Απαγορεύονται οι διαπραγματεύσεις» - ΦΩΤΟ REUTERS«Απαγορεύονται οι διαπραγματεύσεις» - ΦΩΤΟ REUTERS
480.000 άτομα μετείχαν στις διαδηλώσεις ως τα μέρα της ημέρας στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου και 500.000 στις 12 Οκτωβρίου στο σύνολο της χώρας. 
«Η απώλεια είναι αυτός»... Ποιός; Δεν είναι δύσκολη η μαντεψιά... ΦΩΤΟ REUTERS«Η απώλεια είναι αυτός»... Ποιός; Δεν είναι δύσκολη η μαντεψιά... ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου