Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα ζητεί ο Παπανδρέου

Μιλώντας στους Αγιους Αναργύρους είπε “έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτισμών. Σε τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μιλήσει ο λαός, γιατί δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία”.

Να στείλουν με την ψήφο τους το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, μέσα και έξω τη χώρα, ότι η σταθερή πορεία της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της Ελλάδας δεν ανακόπτεται, κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, από ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στους Άγιους Ανάργυρους. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός θέλησε να απαντήσει σε “κάποιους” που, όπως είπε, πίστεψαν ότι την ώρα που η χώρα οφείλει να είναι ενωμένη είναι η κατάλληλη στιγμή να σπείρουν το διχασμό, να εκμεταλλευτούν το δικαιολογημένο πόνο του κόσμου και να τον αξιοποιήσουν ψηφοθηρικά, αλλά και να ξαναβάλουν τη χώρα σε περιπέτειες. 

Οπως είπε “έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτισμών” και πρόσθεσε ότι “σε τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μιλήσει ο λαός, γιατί δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία”.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να υπάρξει ψήφος "αυξημένης ευθύνης" απέναντι στην πατρίδα και το μέλλον της. 

“Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε αν η πατρίδα μας ολοκληρώνει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί για τη σωτηρία της χώρας ή αφήνουμε αυτή την προσπάθεια στη μέση και αφήνουμε τους κόπους και τις θυσίες να πάνε χαμένες”, είπε ο πρωθυπουργός. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα είναι ψήφος για το η χώρα θα συνεχίσει ή όχι να χτίζει πάνω στην πολιτική και κοινωνική σταθερότητα ώστε να συνεχιστούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την αξιοπιστία.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν εκείνους που νοιάζονται μόνο για την καρέκλα και προσπαθούν να μετατρέψουν τις εκλογές σε αμφισβήτηση για την πορεία προς τη σωτηρία της χώρας, ενώ εκείνοι ήταν που την οδήγησαν σε αυτές τις περιπέτειες.

“Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, ο δρόμος δεν είναι εύκολος αλλά είναι ο μοναδικός για την ελπίδα και την ευημερία της χώρας και τα πρώτα σημάδια φαίνονται παντού” είπε ο Γιώργος Παπανδρεόυ και προειδοποίησε ότι αν η πορεία αμφισβητηθεί είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να υπονομευθεί ο κόπος όλων μας.

Αναφορικά με την αυτοδιοίκηση, που ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που προηγήθηκε με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό και δημάρχους της περιοχής, τόνισε ότι δεν υπάρχουν οι μαγικές λύσεις αλλά η βούληση να κάτσουμε μαζί να λύσουμε τα προβλήματα. 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αν η πορεία προς τη σωτηρία της χώρας ανακοπεί θα ανακοπεί και αυτή η εξίσου μεγάλη πορεία του ``Καλλικράτη`` και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ποτέ δεν θέλησε η τοπική αυτοδιοίκηση να αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες γιατί δεν θέλησε την πραγματική απελευθέρωση των δυνάμεων των πολιτών, διότι, όπως εξήγησε, έτσι θα μπορούσε να λειτουργεί πελατειακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου