Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Συναγερμός από τη Γ.Γ.Π.Π για σφοδρή καταιγίδα στα νότια της Αττικής

Εντονα καιρικά φαινόμενα από τη νύχτα
- Χίος και Ικαρία θρηνούν δυο νεκρούς από την κακοκαιρία
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα δυο νησιά

Ειδική ανακοίνωση γαι τους πολίτες στα νότια της Αττικής εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με συστάσεις προς τους πολίτες.


Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ΕΜΥ προβλέπει πιθανότητα καταιγίδας στα νότια του νομού.

Συγκεκριμένα η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες τα εξής: 


• Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

• Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους.

• Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
Δυο νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο βόρειο Αιγαίο

Το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας εντοπίστηκε το μεσημέρι στην Ικαρία η οποία μετά από αίτημα των αρχών του νησιού κηρύχθηκε όπως και η Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για έναν 34χρονο που έμενε στον Άμαλο Ικαρίας. Ο νεαρός άνδρας ζούσε μαζί με την φίλη του σε ένα απομονωμένο σπίτι της περιοχής. Το πρωί ένας χείμαρρος πέρασε μέσα από το χαμόσπιτο παρασέρνοντας τον άτυχο άνδρα. Η φίλη του τον έψαχνε για ώρες και ενημέρωσε τις αρχές όπου λίγο μετά τις 14:00 τον βρήκανε δυστυχώς νεκρό.
Ικαρία σήμερα: Περιουσίες καταστράφηκαν από το πέρασμα της καταιγίδας ΦΩΤΟ EUROKINISSIΙκαρία σήμερα: Περιουσίες καταστράφηκαν από το πέρασμα της καταιγίδας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Oλα τα υπάρχοντα στον δρόμο. Ο,τι πρόλαβαν να σώσουν ΦΩΤΟ EUROKINISSIOλα τα υπάρχοντα στον δρόμο. Ο,τι πρόλαβαν να σώσουν ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρώτος νεκρός ήταν στη Χίο, χθες βράδυ. Ο 62χρονος κοινοτάρχης Ολύμπων, Νίκος Λαγκουσάκης παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρου και κατέληξε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. 
Συνολικά στην Χίο έγιναν 450 κλήσεις στην πυοσβεστική για αντλήσεις υδάτων, 10 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί.

Μόνο με βάρκα μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει σε περιοχές της Χίου ΦΩΤΟ EUROKINISSIΜόνο με βάρκα μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει σε περιοχές της Χίου ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου