Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μάθετε τα πάντα για τους ήρωες της «Γενιάς των 592 ευρώ»

Τι λένε οι ηθοποιοί της σειράς για τους ρόλους τους

Μία σειρά βγαλμένη από τις… τσέπες του «νεανικού κοινού» που ευελπιστεί ότι θα χτυπήσει και τα μηχανάκια τηλεθέασής του. Η «Γενιά των 592 ευρώ» έρχεται απόψε στις 21:50  το βράδυ μέσα από τη συχνότητα του MEGA.  

Το σενάριο ανήκει στον σεναριογράφο Λάμπρου Φισφή και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Λαπατά ενώ στο πρώτο επεισόδιο έχουμε δύο special guest stars, το Σπύρο Παπαδόπουλο στο ρόλο ενός παραγωγού και το Γεράσιμο Γεννατά στο ρόλο ενός σκηνοθέτη..
Πάμε όμως να γνωρίσουμε τους βασικούς «ήρωες» της σειράς πριν μπουν στο τηλεοπτικό τοπίο.

Χαραλάμπης Χάλαρης 


Βασικό χαρακτηριστικό: ο Χαραλάμπης αρνείται να μεγαλώσει και να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη. Το μόνο που θέλει είναι να ευχαριστιέται τη ζωή και να κερδίζει εμπειρίες.
Σπουδές: πήγε στο ίδιο σχολείο με τον Αλέξη και τον Σταύρο και με τη βοήθεια του Σταύρου, κατέφερε να τελειώσει το σχολείο και να περάσει σε μία σχολή των Τ.Ε.Ι.
Τόπος κατοικίας: μένει ακόμα με τους γονείς του και θεωρεί αυτή την κατάσταση ιδανική, αφού δεν χρειάζεται να πληρώνει ενοίκιο.
Σχέσεις: του αρέσει να ερωτεύεται πολλές και διαφορετικές γυναίκες αλλά οι σχέσεις του δεν κρατάνε πάνω από ένα βράδυ.
Επάγγελμα και εισόδημα: παίρνει ακόμη χαρτζιλίκι από τους γονείς του, ενίοτε και από τη γιαγιά του, το οποίο, όμως, το ξοδεύει γρήγορα και ανεύθυνα. Δεν διστάζει να δανειστεί και από τους φίλους του.
Ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς, που υποδύεται τον Χαραλάμπη λέει για το ρόλο του: «Το μοναδικό ενδιαφέρον του Χαραλάμπη είναι οι γυναίκες, στο οποίο ομολογώ ότι του έμοιαζα αρκετά. Στο παρελθόν, ήμουν λίγο από εδώ και από εκεί, αλλά όχι πια.»

Κατερίνα Διαμαντή Χάλαρη
Βασικό χαρακτηριστικό: σπούδασε στο εξωτερικό σε καλά πανεπιστήμια, έχει πολλά προσόντα, αλλά η Ελλάδα δεν της δίνει τις ευκαιρίες που πρέπει. 
Σπουδές: μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με δύο διαφορετικά ερεθίσματα. Η μητέρα κατάγεται από πλούσια αριστοκρατική οικογένεια, ενώ ο πατέρας της κατάγεται από μεσοαστική οικογένεια, είναι μάλιστα αδερφός του πατέρα του Χαραλάμπη. Με την επιρροή της μητέρας της πήγε σε ιδιωτικό σχολείο, είχε αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες, σπούδασε Νομικά στην Οξφόρδη και έκανε μάστερ στο Χάρβαρντ. 
Τόπος κατοικίας: μετά την επιστροφή της στην Αθήνα μένει μαζί με την Ιωάννα και τον Αλέξη.
Σχέσεις: λόγω εμφάνισης, πάντα είχε κατακτήσεις με τα αρσενικά. Στην παρούσα φάση, η ερωτική της ζωή βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα.
Επάγγελμα και εισόδημα: ψάχνει για δουλειά και αργότερα βρίσκει σε ένα δικηγορικό γραφείο. Έχει χρήματα από τη μητέρα της, αλλά δεν θέλει να τα χρησιμοποιήσει, προτιμά να τα καταφέρει μόνη της.
Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, που υποδύεται την Κατερίνα λέει για το ρόλο της: «Με την Κατερίνα είμαστε σχεδόν συνομήλικες και προσπαθούμε και οι δύο να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας στο επάγγελμα που έχουμε επιλέξει. Το βασικότερο κοινό στοιχείο είναι ότι μας αρέσει να είμαστε ανεξάρτητες και ότι οι δικοί μας άνθρωποι είναι ότι πιο σημαντικό στη ζωή μας.»

Σταύρος-Νικηφόρος Παυλέλης
Βασικό χαρακτηριστικό: βλέπει τον κόσμο μέσα από το πρίσμα μιας ιδιοφυΐας με 167 βαθμούς IQ. 
Σπουδές: έχει πτυχίο φυσικομαθηματικού, μάστερ στην αστροφυσική και κάνει τη διατριβή του στο Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών πάνω στη σωματιδιακή φυσική με εξειδίκευση στη σκοτεινή ύλη και τα μποζόνια W και Z.
Τόπος κατοικίας: μένει σε ένα διαμέρισμα απέναντι από το σπίτι των άλλων τριών. Έχει αλλάξει 12 συγκάτοικους και τώρα μένει μ’ ένα μετανάστη από την Ουκρανία, τον Μίρι.
Σχέσεις: είναι παρθένος. Δεν είχε ποτέ σχέσεις με γυναίκες και δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει σε πρακτικό επίπεδο.
Επάγγελμα και εισόδημα: προτιμά να περάσει τη ζωή του στο εργαστήριο ενός πανεπιστήμιου. Έχει πάρει πολλές υποτροφίες κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Δεν ξοδεύει πολλά λεφτά και έχει υπολογισμένα τα πάντα στο θέμα των οικονομικών.
Ο Θοδωρής Αντωνιάδης, που υποδύεται τον Σταύρο λέει: «Ο Σταύρος γίνεται πολλές φορές ψυχαναγκαστικός, έχει μια τάση να αναλύει τα πάντα και είναι υποχόνδριος. Σε αυτό το τελευταίο, ομολογώ ότι του μοιάζω λίγο, αλλά δεν απολυμαίνω πρώτα το χώρο, όπως κάνει εκείνος.»


Αλέξης Καναβάς
Βασικό χαρακτηριστικό: έχει μια δουλειά, η οποία δεν τον ευχαριστεί αλλά φοβάται να την αλλάξει, λόγω ανασφάλειας.
Σπουδές: όνειρό του ήταν να γίνει ηθοποιός, αλλά λόγω της ανασφάλειάς του, κατέληξε να σπουδάσει διαφήμιση.
Τόπος κατοικίας: μένει με την Ιωάννα και την Κατερίνα. 
Σχέσεις: δεν είχε ποτέ μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες. Έχει μια πολύ ρομαντική άποψη για τις σχέσεις και τα τελευταία χρόνια είναι ερωτευμένος με την Κατερίνα, αλλά ποτέ δεν της t έχει πει.
Επάγγελμα και εισόδημα: δουλεύει στη διαφημιστική ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ Α.Ε., μια πολύ μικρή εταιρία με έναν και μοναδικό πελάτη. Από μικρός ήθελε να είναι ανεξάρτητος και να μην επιβαρύνει την οικογένειά του. Αμείβεται με το βασικό μισθό.
Ο Δημήτρης Μακαλιάς, που υποδύεται τον Αλέξη, λέει για το ρόλο του: «Ένα βασικό στοιχείο είναι ότι και εγώ και ο Αλέξης, που υποδύομαι, αντιμετωπίζουμε τα πάντα με χιούμορ. Η αισιοδοξία και η προσπάθεια μάς ταιριάζουν, ακόμα κι αν μας τα φέρνει ανάποδα η ζωή. Το ισχυρό σημείο μας είναι ο ρομαντισμός μας, αλλά ο καθένας τον εκφράζει με τον δικό του τρόπο…»


Ιωάννα Ιωάννου
Βασικό χαρακτηριστικό: θέλει να περάσει από τους βασικούς σταθμούς της ζωής, σπουδές, δουλειά, γάμος, παιδιά.
Σπουδές: κατάγεται από την Κύπρο, αλλά σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα. 
Τόπος κατοικίας: μένει με τον Αλέξη και την Κατερίνα. 
Σχέσεις: έχει δεσμό εξ αποστάσεως με τον Βασίλη Βασιλείου, έναν Κύπριο. Μιλάνε στο τηλέφωνο και βλέπονται στις καλοκαιρινές διακοπές. Η σχέση αυτή δεν της δίνει και πολλά, η Ιωάννα, όμως, δεν το βλέπει. 
Επάγγελμα και εισόδημα: δεν έχει μόνιμη εργασία, συνεχώς ψάχνει και κατά καιρούς κάνει μικροδουλειές.
Η Άνδρη Θεοδότου, που υποδύεται την Ιωάννα, λέει για το ρόλο της: «Το κοινό στοιχείο που με συνδέει με την Ιωάννα είναι η Κυπριακή καταγωγή.»


Μίρι
Βασικό χαρακτηριστικό: έχει έρθει στην Ελλάδα από την Ουκρανία ως μετανάστης και τα χρήματα του βασικού μισθού είναι πολλά γι’ αυτόν.
Σπουδές: δεν έχει σπουδάσει τίποτα, αφού από μικρός άρχισε να δουλεύει κυρίως στα χωράφια.
Τόπος κατοικίας: ήρθε στην Ελλάδα πριν από 5 χρόνια και εξακολουθεί να ζει παράνομα. Συγκατοικεί με τον Σταύρο, τον οποίο θαυμάζει για την εξυπνάδα του αλλά δεν τον καταλαβαίνει. 
Σχέσεις: θέλει να γνωρίσει γυναίκες, αλλά τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνει να τις πλησιάσει, επειδή κυρίως στοχεύει σε κοπέλες που δεν είναι στα κυβικά του και ο τρόπος του είναι πολύ ωμός.
Επάγγελμα και εισόδημα: κάνει πολλές δουλειές, όπως οικοδομή, καθάρισμα και προσέχει ένα παππού. Βγάζει τα πιο πολλά λεφτά απ’ όλους, αλλά τα περισσότερα τα στέλνει στην οικογένειά του στην Ουκρανία.
Ο Λευτέρης Ελευθερίου, που υποδύεται τον Μίρι λέει για το ρόλο του: «Με τον Μίρι μοιάζουμε σε πολλά, ιδίως στο ότι κάνουμε πολλές γκάφες.»


ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Ο Αλέξης, παλεύει να εκδηλώσει τα αισθήματά του στην κολλητή του φίλη Κατερίνα, πριν περάσει στη φάση «Σε βλέπω σαν αδελφό». Η Κατερίνα από την άλλη αντιμετωπίζει την ελληνική γραφειοκρατία για να αναγνωρίσει τα διπλώματά της. Ο Χαραλάμπης, ασχολείται με το πολύ σημαντικό ζήτημα της εύρεσης χώρου για την ολοκλήρωση της σεξουαλικής του σχέσης με μια κοπέλα. Ο Σταύρος περνάει το χρόνο του προσπαθώντας να κάνει τον κόσμο καλύτερο… αρχίζοντας με το χαρτί τουαλέτας. Τέλος, η Ιωάννα έρχεται προ εκπλήξεως όταν ένα μπέρδεμα με τις αγγελίες την οδηγεί σε μια πιο «κινηματογραφική» καριέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου