Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πραγματικότητα το 1ο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου παιδιατρικού ογκολογικού νοσοκομείου, ένα όραμα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ελπίδα" .


Το νοσοκομείο έχει το όνομα Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα. Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, χρηματοδότησε τον ιατρικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό και μεγάλο μέρος του κόστους ανέγερσης του κτιρίου.
 
Τα επίσημα εγκαίνια έγινα σήμερα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
 
Το νέο νοσοκομείο έχει χτιστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελείται από πέντε κτίρια τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και βρίσκονται σε έκταση 14.930 τ.μ.
 
Το νοσοκομείο που συνδέεται με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έχει 138 κλίνες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ογκολογικές και αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες, 24 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, πέντε κλίνες ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ιατρείο πόνου, μονάδα ραδιενεργού θεραπείας, διαγνωστικό τμήμα PET, Κέντρο Αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σχολείο, δύο παιδικές χαρές, ξενώνα και αμφιθέατρο.
 
Όπως τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη, μετά την παράδοσή του στο κράτος ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» θα συνεχίσει να είναι «παρών» στο νοσοκομείο καθώς θα αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών αλλά και την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στο Χάρβαρντ και σε άλλα νοσοκομεία του εξωτερικού, ώστε οι γιατροί που θα υπηρετούν σε αυτό να είναι ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του παιδικού καρκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου