Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Πάρτε τσιγάρα και σοκολάτες για όλο το Σαββατοκύριακο!

Λουκέτο σε όλα τα περίπτερα και ψιλικατζίδικα της χώρας θα μπει για 3 ημέρες από την Παρασκευή....


Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα της χώρας την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.
 
Το Σωματείων των ιδιοκτητών Περιπτέρων προχωρά στο κλείσιμο τους καθώς αντιδρούν στις αυξήσεις των τιμών στα τσιγάρα που έχει προκαλέσει, όπως λένε, σοβαρό πλήγμα στα οικονομικά τους, αλλά και στο θέμα τον ταμειακών μηχανών που ήδη υπάρχουν στα περισσότερα περίπτερα.
 
Μάλιστα έχουν προγραμματίσει και δεύτερη απεργία το επόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή στις 29,30, και 31 Οκτωβρίου.
 
Σήμερα τα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 40.000 ενώ σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Περιπτέρων είναι αρκετά πιθανό να μειωθούν κατά 8.000 τους επόμενους δώδεκα μήνες αν δεν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση.
 
Οι αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο έχουν φέρει την είσοδο αλλοδαπών στο επάγγελμα και με βάση τα τελευταία στοιχεία το 16% των περιπτέρων έχει περάσει σε ξένα χέρια.
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι οι πωλήσεις των ακριβών τσιγάρων έχουν μειωθεί έως 20% ενώ αυξήθηκαν κατά 28% οι πωλήσεις του στριφτού τσιγάρου.
 
Η πτώση της ζήτησης αποδόθηκε στην αύξηση του φόρου στα τσιγάρα που έγινε στις αρχές του έτους και είχε ως αποτέλεσμα η τιμή του ακριβού πακέτου να ανέλθει στα 3,80 ευρώ απο τα 3,20 ευρώ. Με τη νέα φορολόγηση που σχεδιάζει η κυβέρνηση, η νέα τιμή του πακέτου θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ τους επόμενους μήνες αφού το υπουργείο Οικονομικών άλλαξε δύο φορές τους φόρους τους δύο τελευταίους μήνες.
 
Ο τελικός φόρος ανέρχεται πλέον στο 82,35% από 79,8%. Όπως εκτιμούν οι περιπτερούχοι το ακριβό πακέτο θα πωλείται προς 4,20 ευρώ το ένα. Τα μεσαία θα φθάσουν τα 3,30 ευρώ από 2,90 και τα φθηνά απο στα 2,80 από 2,40 σήμερα.
 
Οι παραπάνω τιμές μπορεί να αλλάξουν προς το δυσμενέστερο αφού οι βασικοί «παίχτες» της αγοράς ακόμη δεν έχουν διαμορφώσει την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου