Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Ο Ερντογάν στην Αθήνα - Φήμες για πρόοδο στο θέμα της υφαλοκρηπίδαςΗ δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα.

Χθες το απόγευμα έφθασε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, για να λάβει μέρος στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή.


Την ώρα που έφθανε ο κ. Ερντογάν στην Αθήνα οργιάζουν οι φήμες στη γείτονα χώρα αναφορικά με την επίλυση καίριων ελληνοτουρκικών θεμάτων. Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο,υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη "διπλωματικές πηγές".

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο. Παρ' ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα. 

Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας".


Το πρόγραμμα του Τούρκου πρωθυπουργού


Σήμερα ο κ. Ερντογάν  θα μεταβεί στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» 

Στις 11:00 θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό και μαζί θα συμμετάσχουν στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή.
Στις 5 το απόγευμα το ζεύγος Ερντογάν θα αναχωρήσει για την 'Αγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου