Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

''Χαστούκι'' στην Ελλάδα από τον ΟΗΕ για άθλια κρατητήρια και ρατσιστικές πρακτκές

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε στον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ ότι στα κρατητήρια στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Πλατεία Αττικής δεν βρήκε ,όπως ανέμενε ,Έλληνες κρατούμενους παρά μόνο αλλοδαπούς ,και το απέδωσε μάλιστα στις απειλές κατά της ζωής αστυνομικών από ελληνικές ρατσιστικές και φασιστικές ομάδες.


Πρόκειται για τον κύριο Μάνφρεντ Νόβακ που μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, επισκέφθηκε πολυάριθμα κέντρα κράτησης στα σύνορα, καθώς και αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα.
 
Βρώμικα και στενάχωρα,χωρίς φως και εξαερισμό χαρακτήρισε τα αστυνομικά τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ακρόπολης, Ομονοίας, Εξαρχείων, και του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος'' όπου καταπατούνται τα νόμιμα δικαιώματα των μεταναστών,αφού κρατούνται πάνω από έξι μήνες χωρίς γιατρό και διερμηνέα,όπως δήλωσε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ.
 
Ο κύριος Νόβακ,στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε,κατηγόρησε ,επίσης,τις ελληνικές αρχές για ρατσιστική συμπεριφορά,γιατί ''ξεχωρίζουν'' από τους υπόλοιπους μετανάστες τους Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς στους οποίους συμπεριφέρονται καλύτερα και τους ''αφήνουν'' ελεύθερους γρηγορότερα.
 
Καταγγελτικός ήταν και στον επίλογο του όπου μας κατηγόρησε,για νιοστή φορά,ότι αφήνουμε άστεγους τους μετανάστες χωρίς κοινωνική ασφάλεια και υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου