Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Έβρεξε πρόστιμα σήμερα το ΕΣΡ

Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ επέβαλε:






15.000 ευρώ στο Star για την εκπομπή “Φώτης και Μαρία” (4/5/2010), με αιτιολογικό την υποβάθμιση της ποιότητας προγράμματος. Το ΕΣΡ επιλήφθηκε του θέματος ύστερα από καταγγελία δικηγόρου σχετικά με την προβολή της Μαριάννας Ντούβλη από το κανάλι.

- 15.000 ευρώ στον AΝΤ1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση ξενοδοχείου στην εκπομπή “Love Bites” (14 και 21/5/2010).
- 15.000 ευρώ στο “Astra TV” του νομού Μαγνησίας για καταστρατήγηση του νόμου και παράνομη δικτύωσή του με το κανάλι Mad.
- 15.000 ευρώ στο “Αρχιπέλαγος TV” του νομού Δωδεκανήσου, ύστερα από καταγγελία πολίτη ότι δεν πρόβαλε το κανάλι τις απόψεις του και αντίθετα πρόβαλε μόνο τις απόψεις ανθρώπων που τον κατηγορούσαν.
- 5.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό “Best FM” για διαφήμιση ιστοσελίδας που αφορούσε τυχερά παιχνίδια (διαδικτυακό καζίνο).
Σήμερα παρουσιάστηκαν στο ΕΣΡ εκπρόσωποι του MEGA και της ΝΕΤ προκειμένου να απολογηθούν σχετικά με την πολιτική πολυφωνία, δηλαδή τα ποσοστά παρουσίασης του ΚΚΕ και της ΝΔ κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν προθεσμία προκειμένου μέχρι την επόμενη Δευτέρα να καταθέσουν υπόμνημα με τα στοιχεία που εκείνοι έχουν συγκεντρώσει, αμφισβητώντας τα στοιχεία του ΕΣΡ για την πολιτική πολυφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου