Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σε 12 χρόνια μπορεί να εξαφανιστούν οι τίγρεις από τον πλανήτη

Σύμφωνα με το WWF, 1.800 τίγρεις ζουν στην Ινδία, στο Νεπάλ, στο Μπουτάν και στο Μπαγκλαντές, 450 στη Σουμάτρα, 400 στη Μαλαισία, και 350 είναι διάσπαρτοι.

Οι τίγρεις θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα δώδεκα χρόνια αν δεν ληφθούν μέτρα για την αύξηση του πληθυσμού τους, προειδοποίησε σήμερα το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF).

"Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, οι τίγρεις θα μπορούσαν να εξαφανιστούν το επόμενο έτος του Τίγρη, σε δώδεκα χρόνια", δήλωσε ο Όλα Γιένερστεν, επικεφαλής του διεθνούς προγράμματος διατήρησης της φύσης.

Η οργάνωση πραγματοποιεί μία παγκόσμια εκστρατεία με στόχο τον διπλασιασμό του αριθμού των τίγρεων μέχρι το 2022, το οποίο είναι το έτος του Τίγρη, σύμφωνα με το κινεζικό παραδοσιακό ημερολόγιο. 

"Παρά τα ανησυχητικά στοιχεία, η κατάσταση είναι πιο αισιόδοξη από ποτέ", δήλωσε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στην συνάντηση στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το WWF, 1.800 τίγρεις ζουν στην Ινδία, στο Νεπάλ, στο Μπουτάν και στο Μπαγκλαντές, 450 στη Σουμάτρα, 400 στη Μαλαισία, και 350 είναι διάσπαρτοι σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Στην Ρωσία κατοικούν περίπου 450 τίγρεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου