Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κλειστά αεροδρόμια σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο

Επτά αεροδρόμια της Ισπανίας, τρία στο νότο και τέσσερα στο αρχιπέλαγος των Καναρίων, έκλεισαν το πρωί της Τρίτης εξαιτίας του νέφους που δημιούργησε η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία.

"Τα αεροδρόμια της Σεβίλης και της Χέρεθ, καθώς και αυτό του Μπανταχόθ στη Εστρεμαδούρα έκλεισαν στις 06:00", διευκρίνισε εκπρόσωπος της Aena.
 
"Επίσης έκλεισαν από τις 04:00 δύο αεροδρόμια της Τενερίφης, αυτό της Λα Πάλμα και το αεροδρόμιο της Λα Γκομέρα", πρόσθεσε.
 
"Δεν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν, εξαρτάται από τις προβλέψεις της Eurocontrol, διευκρίνισε.

 Στην Πορτογαλία έκλεισαν τα αεροδρόμια στο Φάρο και τα νησιά Αζόρες και Μαδέρα, ωστόσο τα αεροδρόμια της Λισαβόνας και του Πόρτο λειτουργούν κανονικά.

 Την ίδια ώρα όπως ανακοίνωσε το μαροκινό υπουργείο Μεταφορών, το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας πλησιάζει τη βορειοδυτική Αφρική και για το λόγο αυτόν έκλεισαν πέντε αεροδρόμια στο Μαρόκο, μεταξύ των οποίων αυτά στη Ραμπάτ και την Καζαμπλάνκα από τις 08:00 ως τις 13:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), καθώς επίσης και τα αεροδρόμια τη Ταγγέρης, της Τετουάν και της Εσαουίρα από τις 05:00 ως τις 13:00 τοπική ώρα.
 
Τη Δευτέρα, το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας πάνω από τον ισπανικό εναέριο χώρο προκάλεσε προβλήματα στις πτήσεις, αλλά κανένα αεροδρόμιο της χώρας δεν έκλεισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου