Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η πικρία του Νότη Σφακιανάκη!


Ο δημοφιλής τραγουδιστής εκφράζει το παράπονό του για το μνημείο του αδικοχαμένου Σολομώντα Σολωμού.


 

Ο Σολωμού πέθανε πριν από 14 χρόνια από τουρκικά πυρά στα σύνορα της Κύπρου. Ο Νότης Σφακιανάκης είχε ζητήσει να δημιουργηθεί προς τιμήν του ένα μνημείο, τα έξοδα του οποίου θα πλήρωνε ο ίδιος.


Ο τραγουδιστής επιθυμούσε το άγαλμα αυτό να στηνόταν έξω από το πολιτιστικό κέντρο της Δερύνειας, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Espresso, και θα αναπαριστούσε ένα βράχο από τον οποίο θα βγαίνει ένας ιστός σημαίας κι ένα χέρι. Ο βράχος συμβολίζει την κατοχή της  Κύπρου και το χέρι παραπέμπει στον αδικοχαμένο νέο.

"Τελικά, δεν άξιζε αυτός ο άνθρωπος να χαθεί, γιατί πολύ απλά εµείς δεν το αξίζουµε", δήλωσε ο Νότης Σφακιανάκης για το μνημείο που ακόμα δεν έχει στηθεί

"∆εν έχω ιδέα πού βρίσκεται αυτή τη στιγµή το µνηµείο αυτό. Την τελευταία φορά που ενηµερώθηκα µου είπαν πως βρισκόταν σε ένα κοντέινερ στο λιµάνι του Πειραιά, όµως δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. ∆εν έχει δοθεί ποτέ άδεια να κατέβει στην Κύπρο και ούτε έχει βρεθεί ο χώρος όπου θα στηνόταν. Πάει πολύς καιρός από τότε και µάλλον έχουν χαθεί τα ίχνη του. Κανείς δεν λέει πού βρίσκεται πια", υποστηρίζει ο πατέρας του Σολωμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου