Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Νέα έγγραφα-ντοκουμέντο για το Βατοπέδι

Τα κατέθεσε η κατηγορούμενη Σ. Μαντέλη-"καίνε" τον Α. Κοντό
-Με fax "διέτασε" το υπουργείο ο Αρσένιος



Στο φώς έρχονται και άλλα έγγραφα-φωτιά τα οποία έχει καταθέσει η Σταματίνα Μαντέλη για να στηρίξει τις καταγγελίες της πως εκτελούσε εντολές άνωθεν.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει καταθέσει έγγραφο όπου αναφέρει πως είχε λάβει προφορική εντολή από τον κ. Κοντό να σχηματίσει κατάλογο με τα οικόπεδα-φιλέτα δίπλα στη θάλασσα τα οποία θα ανταλλάσσονταν με τις εκτάσεις της Μονής.
Η κ. Μαντέλη μάλιστα φέρεται να κατέθεσε τον κατάλογο αυτό όπως δείχνει η σχετική ημερομηνία πριν την κοινή υπουργική απόφαση για την ανταλλαγή των εκτάσεων, γεγονός που δείχνει σύμφωνα με τις καταγγελίες της ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εις γνώση των υπουργών.
Άλλο έγγραφο που κατέθεσε η πρώην διευθύντρια αναφέρει τη φράση “καθ' υπαγόρευση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.”
Η κ. Μαντέλη κατέθεσε μάλιστα και ένα fax το οποίο έλαβε από τ μοναχό Αρσένιο στο οποίο ο μοναχός της υποδείκνυε τις εκτάσεις-φιλέτα τις οποίες ήθελε να αποκτήσει η Μονή.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια ήταν η κατάθεση και του πρώην Υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη ο οποίος είχε αναφέρει πως ο μοναχός Αρσένιος είχε πάει στο γραφείο του με laptop στο οποίο είχε καταγεγραμμένα τα οικόπεδα που ήθελε η Μονή.
Ο κ. Α. Κοντός σε σημερινή του συνέντευξη στη τηλεόραση του Σκαιμίλησε για πιέσεις που ασκήθηκαν στην κ. Μαντέλη ώστε να αλλάξει την αρχική της κατάθεση και αρνήθηκε κάθε κατηγορία σε βάρος.
Ωστόσο όλα δείχνουν ότι πλέον θεωρείται μονόδρομος η σύσταση προανακριτικής επιτροπής καθώς σε αυτό συντείνουν ήδη τα πορίσματα των βουλευτών όλων των κομμάτων πλην της Ν.Δ.
Ωστόσο, κερδίζει έδαφος και το σενάριο η εξεταστική επιτροπή αύριο να καταλήξει σε κοινό πόρισμα καθώς ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμφωνήσουν ως προς τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία θα ζητήσουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου