Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

"Όλα έγιναν νόμιμα" θα λέει το πόρισμα για την Τζάκρη

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα για τις προσλήψεις συγγενών και συγχωριανών της κας Τζάκρη θα είναι αθωωτικό για την υφυπουργό Εσωτερικών και θα αναφέρει πως όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο.

Μιλώντας στο Mega η κ. Τζάκρη διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αποκαλύψεις” για το διαγωνισμό στο Μουσείο Πέλλας, στον οποίο φέρονται να προσελήφθησαν 36 συγγενείς και συντοπίτες της υφυπουργού, η οποία έχει διατελέσει αντινομάρχης Πέλλας.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν οτι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται πως δεν προκύπτει κάτι μεμπτό για την υφυπουργό, όπως άλλωστε θα προκύπτει και από το πόρισμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt, το οποίο θα δοθεί την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Σε υψηλούς τόνους η κ. Τζάκρη δήλωσε ότι δεν γνώριζε καν ότι "έτρεχε" διαγωνισμός για το Μουσείο, παραδέχτηκε ότι γνωρίζει κάποιους από τους προσληφθέντες και ότι κάποιοι έχουν μακρινή συγγένεια μαζί της, ωστόσο αρνήθηκε ότι υπήρξε όποια παρέμβαση εκ μέρους της για να προσληφθούν.

Επίσης διέψευσε όσα λέει το δημοσίευμα για επιδοτήσεις στην Πέλλα – σε 80 τοπικούς συλλόγους όπως αναφέρει η εφημερίδα- από το υπουργείο. “Έχω δώσει μερικές σε ορισμένες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπως έχω αρμοδιότητα από τη Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης", δήλωσε η κ. Τζάκρη. Ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχουν κωδικοί στο υπουργείο για τις επιδοτήσεις και ότι “δόθηκαν όσα δίνονται κάθε χρόνο”.

Στην εκπομπή συμμετείχε και ο εκδότης των “Αποκαλύψεων” Σ.Κοτρώτσος ο οποίος επανέλαβε ότι στην τελική κατάταξη του πίνακα για τις προσλήψεις υπήρξε “παρέμβαση”, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα περίπτωση άνδρα με δύο παιδία, ο οποίος μοριοδοτήθηκε ως πολύτεκνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου