Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την ΤτΕ για κερδοσκοπία!

Σάλος στη Βουλη με την ερώτηση που κατέθεσαν η Β.Παπανδρέου και άλλοι 9 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.


 βουλευτές αναφέρουν μεταξύ στην ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου οτι είναι  περίεργο και δημιουργεί ερωτήματα το γεγονός ότι από την επόμενη ημέρα των εκλογών, στις 05.10.2009, η Τράπεζα της Ελλάδος άλλαξε τις διαδικασίες διακανονισμού των συναλλαγών  που εγίνοντο επί ελληνικών ομολόγων.

Ρωτούν μάλιστα τον κ. Παπακωνσταντίνου γιατί η ΤτΕ «διευκόλυνε» τους κερδοσκόπους;


Τόσο η ερώτηση αυτή όσο και άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας πυροδότησαν έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε αντίστοιχη ερώτηση δικαιολόγησε την απόφαση της ΤτΕ, ενώ σήμερα αποδεικνύεται ότι έλεγαν αλήθεια και πρόσθεσε ότι «τα στελέχη της δεν εντέλλονται να παριστάνουν τους «Ροβεσπιέρους της πολιτικής».

  Ακόμα, ο κ.Μαρκόπουλος αναφέρθηκε τόσο στην περίπτωση της Άντζελας Γκερέκου όσο και στην διαγραφή των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως είπε, ψήφισαν κατά συνείδηση εναντίον των μέτρων του ΔΝΤ και αναρωτήθηκε γιατί δεν διαγράφονται οι φοροφυγάδες.

 Παράλληλα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δέχεται τη λάσπη όταν αφορά στελέχη άλλων κομμάτων, ενώ όταν έχει σχέση με δικά του στελέχη τα χαρακτηρίζει παραπολιτική.

 Στο σημείο αυτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε τη διάψευση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου σε φήμες περί παραιτήσεως της και την δήλωση της «για επιχείρηση αίμα στο κοινό» και για λάσπη, για να προσθέσει ότι και ο ίδιος προσωπικά εδώ και 4 μήνες δέχεται «μια ανήθικη επίθεση λάσπη από πρόθυμους παραμυθατζήδες και παπαγαλάκια, που διαρρέουν ψεύδη».

 Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή που κάλυψε πλήρως την ενέργεια των βουλευτών του κόμματος του να καταθέσουν ερώτηση για την Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζοντας ότι είναι στο πλαίσιο της νέας αντίληψης για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βεβαίως έχει την αυτονομία της και δεν παύει να ελέγχει την νομιμότητα των πράξεων της κυβέρνησης.

«Κυβερνούμε τη χώρα, κυβερνούμε σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό στους θεσμούς και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο", είπε.

 Αναφερόμενος στο θέμα Γκερέκου, ο κ. Παπουτσής υπενθύμισε την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, τονίζοντας ότι «δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε σε περιόδους και πρακτικές που δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα».

    Ακόμα, σημείωσε ότι ο ίδιος ο Α. Σαμαράς αναγνώρισε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ βρήκε ένα διαλυμένο ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό ενώ υπήρχαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για ημετέρους.

    Ο κ. Παπουτσής σχολίασε και τις αναφορές του κ Μαρκόπουλου για λάσπη και παπαγαλάκια, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  «Τα παπαγαλάκια ούτε μικρά, ούτε αθώα είναι. Πρόκειται περί πληγής του πολιτικού συστήματος και ευθύνη έχουμε όλοι μας που δημιουργούν στρεβλή εικόνα και προβλήματα».

  Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «βόμβα και κόλαφο" την ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ΤτΕ ενώ επέκρινε τη κυβέρνηση γιατί αδιαφόρησε σε ανάλογη ερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος.

 «Η ερώτηση του ΠΑΣΟΚ απροσχημάτιστα λέει ότι η ΤτΕ διευκόλυνε ασύστολα την κερδοσκοπία από την επομένη των εκλογών. Η κατηγορία είναι βαρύτατη και δεν απευθύνεται μόνο στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών που την κάλυψε για αυτές τις πρακτικές. Το θέμα παίρνει ευρύτατες διαστάσεις. Ωστόσο, όσο το κινούσε η αντιπολίτευση έμενε στα σκοτεινά. Γιατί ανάλογη ερώτηση κατέθεσα και εγώ», σημείωσε ο κ Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου