Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Μεγάλη ΠΑΕ, τρεις πολιτικοί και τραγουδιστές στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ


 Η υπόθεση Βοσκόπουλου ήταν η “κορυφή του παγόβουνου”
- Τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ οι οφειλές των μεγάλων ονομάτων
- Στις λίστες της φοροδιαφυγής πολιτικοί, τραγουδιστές, δικηγόροι, ποδοσφαιριστές 

 να φτάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού για να μπουν στο στόχαστρο επώνυμοι που μέχρι τώρα είχαν “ασυλία” και μπορούσαν να χρωστάνε επ' άπειρο εκατομμύρια στην εφορία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και ο αρμόδιος εισαγγελέας Π. Αδάμης έχουν στις λίστες τους ονόματα “βαριά”. Μεταξύ αυτών, άτομα που βρίσκονται στο χώρο της 
σόουμπίζνες, του ποδοσφαίρου και της νύχτας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις γνωστούς τραγουδιστές, τρεις ποδοσφαιριστές, τέσσερις δικηγόρους, μεγαλοιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών και εταιρείες παραγωγής από το χώρο του θεάματος.

Στο στόχαστρο επίσης βρίσκεται και 
ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία– βάσει των στοιχείων που φέρνει το Έθνος – η οποία έχει πολλές διακρίσεις. Οι υπεύθυνοι της ΥΠΕΕ ξεσκονίζουν βιβλία, αξιολογούν καταγγελίες, ελέγχουν συμβόλαια και συμβάσεις και προχωρούν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Καλά πληροφορημένες πηγές που βρίσκονται κοντά στις έρευνες λένε ότι για παράδειγμα 
δικηγόρος δηλώνει εισόδημα 16.203 ευρώ και την ίδια στιγμή διαθέτει υπερπολυτελή αυτοκίνητα, που άνθρωπος με τέτοιο εισόδημα δεν βλέπει ούτε στον ύπνο του. Πολλές καταγγελίες υπάρχουν επίσης για δικηγόρους – αστέρες, από πελάτες τους που τους κατέβαλαν μεγάλες αμοιβές χωρίς να πάρουν ποτέ απόδειξη. Ένας από τους καταγγέλοντες μάλιστα έδωσε αμοιβή μισού δισεκατομμυρίου“μαύρα”.

Επίσης, τρεις ποδοσφαιριστές έχουν μπει στη σέντρα για απόκρυξη εισοδημάτων. “Λαβράκι” έχουν βγάλει οι ελεγκτές και σε ανώνυμη εταιρεία ποδοσφαίρου με πολλές διακρίσεις για “πλαστά” εισιτήρια..

Μεγάλο ενδιαφέρον – σύμφωνα με το Έθνος – έχουν και οι περιπτώσεις τριών γνωστών τραγουδιστών. Η ομάδα των εφοριακών έκανε ελέγχους σε συμβόλαια που είχαν κάνει με εταιρείες και συναυλιών και προχώρησαν σε άνοιγμα λογαριασμών.

Τέλος, μεταξύ των ελεγχομένων βρίσκονται και 
πολιτικοί – που “πλούτισαν” απότομα. Ήδη το ΣΔΟΕ έχει κάνει – σύμφωνα με ρεπορτάζ Κυριακάτικης εφημερίδας- ελέγχους στον πρώην υπουργό Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη, ενώ εξετάζονται και άλλοι πολιτικοί – που έχουν διατελέσει και υπουργοί.

Στο στόχαστρο για “μαύρο” χρήμα σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” βρίσκονται και πολιτικοί – ειδικά όσοι βρίσκονταν στον “καυτό” χώρο των
ενόπλων δυνάμεων. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Ράμπο του ΣΔΟΕ έχουν πάρει το πράσινο φως – από το Μέγαρο Μαξίμου - να ελέγξουν όσους ενεπλάκησαν στις αμυντικές δαπάνες.

Συγκεκριμένα, ελέγχονται οι πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, Γ. Παπαντωνίου, Σ.Σπηλιωτόπουλος και οι επιτελάρχες και γενικοί διευθυντές εξοπλισμών των υπουργείων, αλλά και εκατοντάδες αξιωματικοί στρατού, ναυτικού και αεροπορίας που ως μέλη επιτροπών έδωσαν πράσινο φως για προμήθειες συγκεκριμέων αμυντικών συστημάτων. Οι εξοπλισμοί, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχουν στοιχίσει στους φορολογούμενους 
16 δισ. ευρώ από το 2000 ως το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου