Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

“Γέννησαν” ζωή στο εργαστήριο


Μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας “έξυπνων” φαρμάκων θεωρείται η δημιουργία σε εργαστήριο τεχνητού βακτηρίου.

μικροι ... “θεοί” έγιναν οι επιστήμονες καθώς όπως σχολιάζουν “δημιουργήσαμε το πρώτο είδος στον πλανήτη που μπορεί να πολλαπλασιάζεται και το οποίο έχει για γονέα έναν... υπολογιστή”, καθώς κατάφεραν να δημιουργήσουν ολόκληρο το “γενετικό λογισμικό” ενός βακτηρίου και να το μεταμοσχεύσουν σε ένα άλλο κύτταρο και κάπως έτσι δημιούργησαν μια νέα ζωή απ' την αρχή.
Ο τελικός στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν συνθετικά βακτήρια που με τη σειρά τους θα παράγουν φάρμακα, καύσιμα, ακόμη και θα απορροφούν αέρια του θερμοκηπίου.
Κάποιοι όμως ίσως τρομάξουν από δηλώσεις όπως “θα πετύχουμε τη δημιουργία οργανισμών που θα λειτουργούν με την παρέμβαση του ανθρώπου διαφορετικά από ό,τι είχε υπολογίσει η φύση”.

Ήδη, η πρώτη αντίδραση έρχεται από την Εκκλησία, αν και όχι επίσημα, με υψηλόβαθμούς Ιταλούς καθολικούς ιερείς να μιλούν για «καταστροφικό άλμα στο άγνωστο».

«Σε λάθος χέρια, ο νεωτερισμός του σήμερα μπορεί να παρασύρει αύριο σ' ένα καταστροφικό άλμα στο άγνωστο. Ο άνθρωπος έρχεται από τον Θεό, αλλά δεν είναι Θεός: παραμένει ανθρώπινος και έχει τη δυνατότητα να δίνει τη ζωή τεκνοποιώντας και όχι κατασκευάζοντάς την τεχνητά», δήλωσε ο επίσκοπος Ντομένικο Μογκαβέρο, πρόεδρος της επιτροπής για τα νομικά ζητήματα της Ιταλικής Επισκοπικής Συνόδου..

Χωρίς να θέλει να επεκταθεί, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, ο ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε ότι πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε περισσότερα και πρόσθεσε ότι «είχαμε και στο παρελθόν παρόμοιες ανακοινώσεις που έπειτα από κάποιο χρόνο αναθεωρήθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου