Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΝ από τον αποκλεισμό Κουβέλη


Αναταραχή στον ΣΥΝ από τη μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη για το Συνέδριο.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον ΣΥΝ η μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη ως συνέδρου στο επικείμενο 6ο έκτακτο συνέδριο του κόμματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι "όσοι μεθόδευσαν, με φτηνά κόλπα, τον αποκλεισμό του Φ. Κουβέλη από το συνέδριο του ΣΥΝ, υπονομεύουν τον Συνασπισμό, το κύρος του, τη συνοχή του και τα δημοκρατικά του χαρακτηριστικά" και προσθέτει ότι ολοι μας και πριν απ' όλους η ηγεσία του κόμματος, οφείλουμε να αναλάβουμε έμπρακτα τις ευθύνες που μας αναλογούν, για να ανακοπεί άμεσα μια ολισθηρή πορεία που απειλεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις μιας εικοσαετούς κοινής διαδρομής.

Ο Δ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι οι καιροί και η εντεινόμενη κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ,απαιτούν, περισσότερο από ποτέ, έναν ισχυρό, ενωμένο Συνασπισμό, με σύνθεση απόψεων, συσπείρωση δυνάμεων και ισχυρά τα ανανεωτικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.

Ο Σπ. Λυκούδης σε δήλωσή του τονίζει ότι "ο μεθοδευμένος αποκλεισμός του Φ. Κουβέλη από το έκτακτο συνέδριο είναι μια πολιτική αθλιότητα που βαρύνει ακόμη περισσότερο το ούτως ή άλλως αρνητικό κλίμα μέσα στο οποίο το κόμμα βαδίζει προς το συνέδριο".

Και προσθέτει:

"Η πολύ μικρή συμμετοχή των μελών του κόμματος στην προσυνεδριακή συζήτηση των οργανώσεων που αναιρεί απολύτως το επιχείρημα με το οποίο η ηγεσία μας οδηγεί στο συνέδριο, ότι δηλαδή δήθεν το απαίτησε η βάση, το διχαστικό κλίμα , οι πολιτικοί προπηλακισμοί που οδηγούν συντρόφους σε αποχώρηση και τώρα οι αποκλεισμοί, αποδεικνύουν ότι το συνέδριο του Ιουνίου είναι το απόλυτο λάθος αυτής της περιόδου. Οι ευθύνες είναι δεδομένες".

Ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της ΠΓ, σε δήλωσή του τονίζει ότι "η μεθόδευση του αποκλεισμού του Φ. Κουβέλη από το συνέδριο, από συγκεκριμένη ομάδα μελών της Πολιτικής Κίνησης Καλλιθέας, συνιστά πράξη καταδικαστέα, πολιτικά εμπαθή και ξένη προς το δημοκρατικό ήθος της αριστεράς που εκπροσωπούμε".

Η Πρωτοβουλία για την "Αριστερή Ανασύνθεση", τάση του ΣΥΝ, σε ανακοίνωσή της θεωρεί υπερβολικές τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την μη εκλογή του κ. Κουβέλη, επισημαίνοντας ότι η ηγεσία και προσωπικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζητούν "από τα μέλη του κόμματος να επικυρώνουν εξ ορισμού υποψηφιότητες των προβεβλημένων στελεχών, χωρίς να μπορούν να αξιολογούν την παρουσία τους στον δημόσιο χώρο" και υποστηρίζει ότι "αν ήταν ένας που προσπάθησε να ακυρώσει το συνέδριο, αυτός ήταν ο Φ. Κουβέλης και η Ανανεωτική Πτέρυγα της οποίας ηγείται". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου