Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Πολιτικό θρίλερ στο Καστρί - Φήμες οτι υπάρχει και άλλος υφυπουργός με... εκκρεμότητες

'Ισως προκαλέσουν ευρύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση
- Ο βουλευτής Δωδεκαννήσου Γ. Νικητιάδης φέρεται ως πιθανός αντικαταστάτης της Γκερέκου

Ενα πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται από χθες το βράδυ με αφορμή την αντικατάσταση της παραιτηθείσας υπουργού, Αντζελας Γκερέκου.

Η αρχική σκέψη να κλείσει το θέμα με την τοποθέτηση ενός νέου βουλευτή στο υφυπουργείο Τουρισμού επενεξετάσθηκε χθες το βράδυ σε σύσκεψη που έγινε υπό τον κ. Παπανδρέου στο Καστρί αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Το νέο αγκάθι

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θέμα με έναν υφυπουργό της κυβέρνησης για τον οποίο ίσως τις επόμενες ημέρες δημοσιοποιηθούν στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στην έξοδο από την κυβέρνηση.

Δεν έχει διευκρινισθεί αν αυτά τα στοιχεία αφορούν την παρούσα δράση του ή το παρελθόν. Αξιολογούνται όμως ως τόσο σοβαρά ώστε να αναγκάζουν την κυβέρνηση να τον θέσει εκτός.

Ετσι η εισήγηση που δέχθηκε ο κ. Παπανδρέου ήταν να κάνει από τώρα την αλλαγή ώστε να μην εμφανιστεί η κυβέρνηση του να χάνει έναν υφυπουργό την εβδομάδα.

Ταυτόχρονα ετέθη ξανά στο τραπέζι το θέμα των υπουργών του που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα όπως η κα Κατσέλη και όχι μόνο.

Βεβαίως οι περισσότεροι εξ' αυτών έχουν αυτή την περίοδο και κυρίως η κα Κατσέλη κρίσιμα νομοσχέδια υπο κατάρτιση και πιθανή αντικατάσταση τους θα έφερνε το κυβερνητικό έργο πίσω.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν μένουν επτρασφάγιστο μυστικό. Ετσι, τις τελευταίες ώρες έχουν πυκνώσει τα πάσης φύσεως σενάρια. 'Αλλωστε η μη άμεση ανακοίνωση του αντικαταστάτη της κας Γκερέκου όπως είχει γίνει στην πρώτη απώλεια αυτής της κυβέρνησης με τον κ. Ρόβλια ευλόγως τα τροφοδοτεί.

Το όλο θέμα θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο βουλευτής Δωδεκαννήσου Νικητιάδης φέρεται ως ο επικρατέστερος για την θέση της κας Γκερέκου.

Τα ονόματα που ακούγονται επίσης για τον αντικαταστάτη της Άντζελας Γκερέκου είναι και η Ελπίδα Τσουρή, η κα Νταλάρα, η οποία ωστόσο φέρεται να μην επιθυμεί να αναλάβει μία τέτοια θέση, η Μάγια Τσόκλη και ο Γιάννης Βούρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου