Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Γιούνκερ: απροθυμία των αγορών να πιστέψουν την Ελλάδα

Οι αγορές αντιδρούν παράλογα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν...

ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως αν και ανησυχεί για την υποχώρηση του ευρώ δεν θεωρεί ότι απαιτείται άμεση δράση.

«Υπάρχουν προβλέψεις ότι η ανάπτυξη θα υποχωρήσει λόγω της πολιτικής περικοπών των ελλειμμάτων, που πρέπει να ακολουθήσουμε ,αλλά δεν πιστεύω ότι οι αγορές συμπεριφέρονται με λογικό τρόπο», δήλωσε στο Reuters ο Γιούνκερ μετά τη συνάντηση που είχε στο Τόκιο με τον ιάπωνα υπουργό Οικονομικών, Ναότο Καν.

«Υπάρχει κάποια απροθυμία στις αγορές στο να πιστέψουν ότι οι Έλληνες μπορούν να ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι η εξασθένηση του ευρώ κατά 7% έναντι του δολαρίου τον περασμένο μήνα είναι πιθανό να οφείλεται στις ανησυχίες περί επικείμενης κάμψης στην ανάπτυξη των χωρών-μελών της ευρωζώνης. «Οι ευρωπαϊκές νομισματικές αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα της ισοτιμίας του ευρώ και γνωρίζουν καλύτερα το τι πρέπει να κάνουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου