Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Υπουργείο Πολιτισμού: Χρωστάνε ακόμα τις κηδείες Σπαθάρη, Βρανά, Παράβα


Οι κηδείες των Βέρας Ζαβιτσάνου, Σταύρου Παράβα, Σταύρου Ξενίδη, Σπεράντζας Βρανά και Ευγένιου Σπαθάρη θα γίνονταν δημοσία δαπάνη. Μόνο που το υπουργείο Πολιτισμού δεν πλήρωσε.

 αποκάλυψη του θέματος προκάλεσε αίσθηση και «υποχρέωσε» το υπουργείο να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος έχει ήδη δώσει εντολή να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες.

Επιρρίπτονται ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία καθώς «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού μετά την 4η Οκτωβρίου 2009 βρήκε, μεταξύ άλλων εκκρεμοτήτων, και αρκετές δεσμεύσεις των προηγουμένων πολιτικών ηγεσιών σχετικά με την κάλυψη δαπανών της κηδείας σημαντικών καλλιτεχνών, που δεν είχαν υλοποιηθεί».

Ήδη δόθηκε εντολή για την εξόφληση των τιμολογίων για τις κηδείες, για τα οποία υπήρξε δέσμευση για την κάλυψη της δαπάνης τους. Στο πλαίσιο αυτό ήδη εγκρίθηκε η επιχορήγηση για την κάλυψη των δαπανών των κηδειών των Βέρας Ζαβιτσάνου, Σταύρου Παράβα, Σταύρου Ξενίδη και Σπεράντζας Βρανά, που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα, ενώ έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την υλοποίηση των αντίστοιχων δεσμεύσεων για τις κηδείες των Λεωνίδα Ντεπιάν και Ευγενίου Σπαθάρη.

«Συνεπώς, αναφορές περί προθέσεως του Υπουργείου να αθετήσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας για την κάλυψη των δαπανών της κηδείας του σπουδαίου λαϊκού καλλιτέχνη Ευγενίου Σπαθάρη, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και αποσκοπούν στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων και σε εξυπηρέτηση άλλων σκοπών και μόνο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου