Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Το Hotmail αλλάζει πρόσωπο


Το νέο… πρόσωπο του Hotmail παρουσίασε η Microsoft, ανακοινώνοντας ότι η βελτιωμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο.

 Hotmail παραμένει η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο και η Microsoft ευελπιστεί ότι με τις αλλαγές που έγιναν θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους.

Στο inbox μαζί με τα εισερχόμενα μηνύματα θα προβάλλονται αυτομάτως και φωτογραφίες, βίντεο ή άλλα πολυμέσα σε προεπισκόπηση. Ο χρήστης δε θα χρειάζεται έτσι να ανοίγει το μήνυμα για να δει τα επισυναπτόμενα αρχεία. Προεπισκοπήσεις θα δημιουργούνται και όταν εντοπιστούν σύνδεσμοι που οδηγούν σε υπηρεσίες φωτογραφιών, όπως το Flickr και το SmugMug, ή σε υπηρεσίες βίντεο όπως το YouTube και το Hulu.

Επίσης, η νέα έκδοση επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν αρχεία πολυμέσων έως το 10 gigabytes. Μάλιστα, τα αρχεία ανεβαίνουν στη δωρεάν υπηρεσία αποθήκευσης Skydrive της Microsoft, από όπου στη συνέχεια θα μπορεί ο παραλήπτης να τα «κατεβάσει».

Τα εισερχόμενα μηνύματα που περιέχουν ενημερώσεις από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης θα συγκεντρώνονται όλα σε μια ενιαία λίστα.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft απευθείας από τον δικτυακό τόπο του Hotmail, ώστε να μπορούν να στέλνουν συνδέσμους ως email. Θα δίνεται επίσης η επιλογή κρυπτογράφησης των μηνυμάτων, όπως ήδη ισχύει στο Gmail. Σε αυτή την περίπτωση η διεύθυνση της υπηρεσίας θα ξεκινά με https.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου