Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Άσχημο παιχνίδι με τα νεύρα των μαθητών - Η ΟΛΜΕ παίζει με το μέλλον τους

Συνδικαλιστικά παιχνίδια στην πλάτη χιλιάδων μαθητών σε όλη την χώρα παίζει η ΟΛΜΕ την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις.

"Η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία. Παρά τα όσα λέει η υπουργός Παιδείας δεν προβλέπεται για τους εκπαιδευτικούς προσωπικό ασφαλείας. 'Ετσι, λόγω της αυριανής απεργίας δεν θα γίνουν οι εξετάσεις για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου την 1η και 2α Λυκείου αλλά και οι πανελλαδικές των εσπερινών Λυκείων."

Που σημαίνει οτι οι καθηγητές γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους χιλιάδες γονείς και μαθητές και εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων απεργούν και παρατείνουν  την αγωνία τους.

Τα βάσανα των μαθητών όμως δεν θα τελειώσουν εκεί.

Κι αυτό, γιατί ενώ τις περισσότερες φορές σε μεγάλες απεργίες οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς δεν απεργούν το χρονικό διάστημα που γίνονται οι συγκεντρώσεις μόνο και μόνο για να διευκολύνουν την μετάβαση των απεργών, δεν θα κάνουν το ίδιο και για τους μαθητές.

Τα μόνα Μέσα Μεταφοράς που δεν θα απεργήσουν αύριο 10 με 4 είναι το ΤΡΑΜ και και ο ΗΣΑΠ. Σημειώνεται μάλιστα οτι χθες έπεσε στο κενό ακόμα και η έκκληση της ΓΣΕΕ στις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς να διευκολύνουν τους μαθητές.

Στα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά της τεχνολογικής κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.

Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία δόθηκε στους υποψήφιους κείμενο του Γιώργου Ιωάννου, με τίτλο “ Στου Κεμάλ το Σπίτι”. Ορισμένοι υποψήφιοι είπαν ότι ήταν από τα αναμενόμενα θέματα και δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόδοση τους.

Για καλά διαβασμένους ήταν τα θέματα των μαθηματικών, που επέλεξε η επιτροπή, σύμφωνα με τους πρώτους υποψήφιους που βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ήταν στα ίδια επίπεδα δυσκολίας με πέρυσι. 

Αύριο Πέμπτη 20 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα για τους μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ θα ήταν : Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
 
Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου