Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Θράκη: Αποκλεισμός τελωνείων λόγω Καλλικράτη!


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, οι κάτοικοι δύο περιοχών του νομού Έβρου, που οι δήμοι τους συγχωνεύονται και καταργούνται... 

 νότιο τμήμα του ακριτικού νομού, τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Φερών και Τυχερού είχαν καταθέσει πρόταση για την ίδρυση του Δήμου «Παναγία Κοσμοσώτηρα» με τη συνένωσή τους. Στο τελικό σχέδιο, όμως, δεν πέρασε η πρόταση, αλλά προβλέπεται η συγχώνευση με τους Δήμους Τραϊανούπολης και Αλεξανδρούπολης για τις Φέρες και η συνένωση με τους Δήμους Σουφλίου και Ορφέα για το Τυχερό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

Την Πέμπτη (20/05/2010) οι κάτοικοι των δύο περιοχών θα αποκλείσουν για δεύτερη φορά το τελωνείο των Κήπων στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα δεν θα λειτουργήσουν καταστήματα και υπηρεσίες.

Βορειότερα, στους δήμους Τριγώνου, Βύσσας και Κυπρίνου, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη συνένωσή τους με το Δήμο Ορεστιάδας. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα, αναμένεται να προχωρήσουν αύριο το πρωί σε αποκλεισμό του Τελωνείου του Ορμενίου, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημα των τριών δήμων να συνενωθούν μεταξύ τους για την ίδρυση του Δήμου «Άρδα».

Ταυτόχρονα, δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου