Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: ΄Εχουν ήδη "πάρει" την κρατική επιχορήγηση ως το 2016 !

 Όπως χρεωκόπησαν τη χώρα έτσι έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και τα 2 κόμματα εξουσίας.
- Σοβαρά ερωτηματικά από τους ισοσκελισμένους έως σεντ ισολογισμούς τους.


Με την ίδια ανευθυνότητα που χειρίστηκαν επί χρόνια την Ελληνική οικονομία τα δύο κόμματα εξουσίας χειρίστηκαν και τα δικά τους οικονομικά με αποτέλεσμα να έχουν "φεσώσει" το κράτος και να βρίσκονται στα όρια της χρεωωκοπίας.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ  έχουν πάρει δάνεια ύψους 80. εκ. ευρώβάζωντας ως ενέχυρο την κρατική επιχορήγηση που θα πάρουν ως το 2015. Το ΠΑΣΟΚ  για το 2009 πήρε κρατική επιχορήγηση30.682.952,77 ευρώ.

Ωστόσο τα λειτουργικά έξοδα φθάνουν τα 94 εκ. ευρώ έτσι για να τα "βγάλει πέρα" το κόμμα πήρε δάνειο από 4 τράπεζες ύψους 48 εκατ. ευρώ.

Φυσικά για να πάρει το τεράστιο αυτό δάνειο το κόμμα που κυβερνά σήμερα τη χώρα, έπρεπε να δώσει εγγυήσεις. Οι εγγυήσεις δεν είναι άλλες από τις κρατικές επιχορηγήσεις που θα λάβει για τα 3 επόμενα έτη. Κοιτώντας τον ισολογισμό του ΠΑΣΟΚ παρατηρεί κάποιος πως τα μοναδικά έσοδα του κόμματος ανέρχονται σε 500.000 ευρώ και ακόμα 4,3 εκ. ευρώ από εισφορές βουλευτών και φίλων.

   



Τα παραφουσκωμένα έξοδα της οδού Ρηγίλλης έχουν οδηγήσει το κόμμα στον δανεισμό που για το 2009 φθάνει τα 32 εκ.ευρώ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα έξοδα του να φθάνουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ ήταν αδύνατο να μην δανειστεί αφού η κρατική επιχορήγηση φθάνει "μόλις" τα 33 εκ. ευρώ.

Έτσι οι κρατικές επιδοτήσεις και της Ν.Δ έχουν μπει ενέχυρο μέχρι το 2014. Τα μοναδικά έσοδα του κόματος έρχονται από μερίσματα τόκους και δωρεές από βουλευτές και φίλους που φθάνουν συνολικά περίπου τα5 εκ. ευρώ.






Αν παρατηρήσετε προσεχτικά και τους τέσσερις ισολογισμούς που εξασφάλισε το Newsit θα παρατηρήσετε κάτι εντυπωσιακό. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ δήλωνουν πως τα έσοδα και τα έξοδα τους είναι απολύτως τακτοποιημένα .... έως σεντ.

Βέβαια όταν κάποιος βλέπει τέτοια "νοικοκυροσύνη" δύσκολα θα αποφύγει να θυμηθεί την υπόθεση με τα "διπλά βιβλία" , τα "δώρα" της SIEMENS  και άλλες υποθέσεις που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας.

Το Κ.Κ.Ε καταφέρνει να τα "φέρει βόλτα" τόσο από το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που εισπράττει όσο και από τις δωρεές των φίλων του κόμματος.

Στο Συνασπισμό τα χρήματα που εισπράττονται μοιράζονται (περίπου 5 εκ. ευρώ) στις 10 συνιστώσες που απαρτίζουν το κόμμα.

Στο ΛΑΟΣ έχουν να το υπερηφανεύονται πως όχι μόνο δεν χρωστούν αλλά έχουν και πλεόνασμα χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου